Trading

Moszkva szerint az olajpiaci kereslet zuhanásának legaktívabb szakaszában tart a világ

NRGreport | 2020.04.23. 10:13

A napi 20-30 millió hordós igénycsökkenéssel a világ az olajpiaci kereslet zuhanásának legaktívabb szakaszában tart – jelentette ki szerdán Alekszandr Novak orosz energiaügyi miniszter moszkvai honatyáknak.

A tárcavezető közölte, hogy a világnak a karanténból való kilépésével párhuzamosan, valamint az olajkitermelő országok megállapodásának eredményeként májustól javulni fog a helyzet. Ekkor a kitermelés globálisan napi 15-20  millió hordóval csökkenhet.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak nyilatkozva úgy vélekedett, korai még eldönteni, hogy milyen pótlólagos lépéseket kell tenni az olajárzuhanás következményeinek enyhítésére mindaddig, amíg május 1-jén hatályba nem lép a kitermelés csökkentéséről megkötött OPEC+ szerződés.

Peszkov valótlannak nevezte a Middle East Eye elnevezésű londoni hírportálnak azt a közlését, amely szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök és Mohamed bin Szalmán asz-Szaúdi szaúdi koronaherceg kiabálásba torkolló telefonbeszélgetést folytatott le a március eleji OPEC+ találkozó előtt.

A portál saját forrásaira hivatkozva azt állította, hogy a herceg árháborúval fenyegette meg Putyint arra az esetre, ha Oroszország nem fogja vissza a kitermelést, aki pedig visszautasította az ultimátumot az állítólag nagyon személyes, emelt hangú beszélgetés során, amely "rosszul ért véget".

Az OPEC+ március elején megtartott miniszteri értekezletének részvevői nem tudtak megállapodni az addig érvényben lévő megállapodás felülvizsgálatáról, aminek következtében az április 1-vel hatályát vesztette.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.