Rezsi

Koronavírus – Az NKM fokozatosan visszaáll a normál működési rendre

NRGreport | 2020.06.22. 14:39

A Nemzeti Közművek (NKM) fokozatosan állítja vissza tevékenységét a járványhelyzet előtt megszokottra, ennek első lépéseként az elosztó társaságok újrakezdik a villamosenergia- és földgáz fogyasztásmérők személyes leolvasását a megfelelő védőeszközök használatával, a távolságtartási szabályokat figyelembe véve – áll a társaság mai közleményében.

Kiemelték, az NKM felkészül arra is, hogy szakaszosan hamarosan újranyissa ügyfélszolgálati irodáit a szigorú óvintézkedések, szabályok betartásával, erről időben részletes tájékoztatást adnak majd az ügyfeleknek.

Az elmúlt időszakban a társaság online csatornáin jelentősen megnőtt a forgalom. Az ügyfelek előnyben részesítették az online ügyfélszolgálaton, a mobilapplikáción, és a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül történő ügyintézését, a gyors, megbízható készpénzmentes fizetési megoldásokat és a környezetbarát e-számlát – írja az NKM közleményében.

Az E.ON hétfőn jelentette be, hogy járványveszély enyhülését követő kormányzati intézkedésekkel összhangban június 22-től újraindítják az áram- és gázfogyasztásmérők személyes leolvasást. Az ügyfelek éves elszámoló számlája az éves személyes leolvasások alapján készül.

Az éves gáz- vagy árammérő-leolvasásokat azoknál kezdik meg, akiknél a leolvasás éppen aktuális. Az érintett ügyfeleknek nincs teendőjük, a tervezett leolvasás dátumát az energiaszámlájukon ellenőrizhetik – tájékoztatott az E.ON.

Az önkéntes vagy hatósági karanténban lévő ügyfeleknél az E.ON munkatársai továbbra sem olvassák le az óraállásokat. Ahol nincs kockázata a mérőórák személyes leolvasásának, az E.ON munkatársai minden biztonsági előírást betartva, maszkban, védőkesztyűben, fertőtlenítővel felszerelkezve, a 1,5 méteres védőtávolságot betartva végzik el a feladatot – írja az E.ON közleményében.

Címlapkép forrása: Pixabay

  NRGreport
Címkék
#E.ON   #gázóra   #karantén   #koronavírus   #leolvasás   #NKM   #villanyóra  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.