Vállalatok

Továbbra is a befektetésre ajánlott kategóriában tartja a hitelminősítő az ALTEO kötvényeit

NRGreport | 2020.07.30. 06:14

A diverzifikált eszközportfoliónak és a szilárd készpénz termelésnek köszönhetően a Scope Ratings megerősítette az ALTEO Nyrt. kötvényeinek a BBB- besorolását. A hitelminősítő jelentésében kiemelte, hogy EBITDA szinten növekvő eredményességre számít és a COVID-19 csak mérsékelten érintette a vállalat profitabilitását.

Megerősítette a Scope Ratings a tavaly megállapított BBB- besorolását az ALTEO kötvényeire, ami azt jelenti, hogy megtartotta a „befektetésre ajánlott” kategóriát. Az ALTEO tavaly kérte fel a hitelminősítőt az értékelésre, miután jelezte, hogy részt kíván venni a Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett Növekedési Kötvényprogramban, amelynek minimumfeltétele volt a kötvények B+ minősítése, ám az ALTEO már akkor is négy fokozattal jobb minősítés kapott.

A hitelminősítő jelentésében pozitívnak értékelte, hogy a COVID-19 mérsékelten érintette a céget és bár az energia-kiskereskedelemben a koronavírus által okozott kényszerleállások az ALTEO-t is negatívan érintették, ám összességében ennek hatása korlátozott, és az energiatermelés üzletág növekedése ezt ellensúlyozni fogja.

A Scope Ratings a mostani minősítés során figyelembe vette a tavaly novemberben bejelentett ötéves stratégia hatásait, amely szerint a következő 5 évben akár 20 milliárd forint értékű befektetést és beruházást is megvalósíthat a vállalat. A hitelminősítő szerint a növekedést jelentős részben hitelből tervezi megvalósítani az ALTEO, azonban a vállalat eladósodottsága és likviditása továbbra is egészséges szinten marad, ami megfelel a jelenlegi hitelbesorolásnak, amelyet támogat a beruházásoktól várható jelentős EBITDA növekedés is.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.