Vállalatok

Új beruházások a Molnál

NRGreport | 2020.08.17. 07:11

A Sonline.hu érdeklődésére az olajtársaság elmondta, hogy a vállalat magyarországi kutatás-termelési egysége Barcs-Babócsa-Vízvár környékén hosszú évek óta folytat kutató- és termelő tevékenységet – írja a Világgazdaság cikke.

Még 2018-ban kezdődött el az a jelentős fejlesztés, ami a 60-as években már megtalált, de eddig csak részben hasznosított Vízvár-Heresznye gáztelepekben, valamint a 90-es években felfedezett Vízvár-Észak gáztelepekben meglévő földgáz kitermelését teszi lehetővé.

A beruházás első és második üteme befejeződött, és 2019 januárjában az elkészült gáztermelő technológiát üzembe állítottuk.

Még további fejlesztések vannak előkészítési, tervezési fázisban, mert a harmadik ütem indítását 2022-ben szeretnék elvégezni, a munkák tehát folytatódni fognak – ígérte a Mol.

A beruházásban eddig Vízvár és Bélavár térségében gázkutakat képeztek ki – ezek nem új, hanem meglévő kutak voltak, csak a termelésbe állításhoz szükséges munkálatokat kellett elvégezni rajtuk.

Vízvár község határában egy kihelyezett gyűjtőállomást létesítettek, a kutak és a központi, babócsai gázüzemtelep között vezetékes kapcsolatokat alakítottak ki. A legnagyobb fejlesztés a Babócsán lévő gázüzemben történt, ahol egy komplett gázfogadó egységet kellett létrehozni és csatlakoztatni a meglévő rendszerhez.

A további fejlesztések eredményeként az elmúlt időszakban újabb három földgázkút kialakítása történt meg, ezek csatlakoztatása a vezetékrendszerhez az engedélyeztetési-kivitelezési fázisban van, tervek szerint az ősszel beüzemelik azokat – írja a Világgazdaság cikke.

  NRGreport
Címkék
#energiaipar   #Mol  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.