Vállalatok

A dél-koreai SK Battery Manufacturing Kft. komáromi akkumulátorgyára 1400 ember felvételét tervezi

NRGreport | 2020.08.29. 06:02

Megkezdte munkatársainak toborzását és képzését az elektromos autókban használható akkumulátorokat gyártó dél-koreai tulajdonú SK Battery Manufacturing Kft., 2022-ig 1400 dolgozó felvételét tervezik – közölte a vállalat pénteken az MTI-vel.

A társaság tájékoztatása szerint az üzem Magyarország legfejlettebb, ipar 4.0. technológiát alkalmazó létesítménye, amely direkt beszállítással biztosítja Európa egyik vezető autógyártójának igényét.

Korábbi tájékoztatás szerint a beruházás értéke mintegy 239 milliárd forint.

A közleményben azt írták: a gyár robotokkal automatizált, évente több mint 140 ezer elektromos autót lát majd el harmadik generációs, 500 kilométer megtételére képes EV-akkumulátorokkal, ezek összesített kapacitása 10 gigawattóra évente.

Az akkumulátorok próbagyártása 2020 utolsó negyedévében indul. Az új üzembe gépkezelő, létesítményüzemeltetési- és karbantartó technikus, mérnök munkakörök mellett pénzügy, IT, beszerzés és adminisztratív feladatokra is keresnek munkatársakat.

Az SK Group, Dél-Korea legnagyobb energia- és vegyipari cége. Leányvállalata, a Battery Manufacturing Kft. 2018 márciusában kezdte meg üzemének építését. A társaság vezérigazgatója, Kim Jun 2020 januárjában a Las Vegas-i CES kiállításon újságíróknak elmondta, hogy a Volkswagen igényeinek kielégítésére a komáromi gyár kapacitását tovább bőítik majd, így az ott gyártott akkumulátorok összesített teljesítménye 16 gigawattórára emelkedik majd. (MTI)

Címlapkép forrása: SK Battery Hungary Kft.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.