Vállalatok

Profitnövelésre és megújulókra fókuszál a Siemens Energy

NRGreport | 2020.09.01. 20:10

Költségcsökkentés, portfólió tisztítás, valamint profitnövelés és elmozdulás fenntarthatóság felé: így áramvonalasítja működését a Siemens Energy. A 2020.szeptember 28-tól tőzsdére lépő német spin-off vállalat 2023-ra 6.5 és 8.5% közé várja a speciális tételek előtti EBIT eredményét.

Az energia divízió leválasztása a vállalat Vision 2020+ stratégiájának egyik fontos eleme volt. A cég közleményében utal a fosszilis üzemanyagok és megújuló energiaforrások arányában történt eltolódásra, valamint arra a statisztikára, miszerint földünkön mintegy 850 millió ember él még továbbra is elektromos áram hozzáférés nélkül. A hivatkozott felmérés szerint az áramtermelésben több mint 50%-os növekedése várható 2040-re, ami nagy kihívást jelent világszerte a társadalom és a vállalatok számára egyaránt, figyelembe véve, hogy mindeközben a klímavédelem is kiemelten fontos kérdéssé vált.

Christian Bruch elnök-vezérigazgató szerint a meglévő installációk fenntarthatóbb működésre átállítása nyilvánvalóan nem tud egyik napról a másikra megtörténni, ám némi bátorsággal átmeneti megoldásokban is lehet gondolkodni – például tisztább üzemanyagok használatával-, hosszú távon pedig a vállalat megfelelő partner kíván lenni a fenntartható megoldások kifejlesztésében.

A Siemens Energy a Gáz és Áram szegmenst illetően szigorúbb projektkiválasztási fókuszt és eredményesebb végrehajtást is ígér a befektetőknek. A vállalat mintegy 1 milliárd eurós megtakarítással számol a 2023-as pénzügyi évre.

 

Fotó: Siemens

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.