Mobilitás

Bővül az ALDI e-töltőpont hálózata

NRGreport | 2020.11.13. 16:00

2026-ra összesen 180 töltőre és 360 töltőpontra tett vállalást az ALDI, a  teljes kiépítés után így országosan 79 településen lesz töltési lehetőség az áruházlánc parkolóiban. Ezennel újabb 18 üzletnél adtak át e-töltőket, amik idén áprilistól az ingyenesen letölthető drivE.ON mobilapplikációval vehetők igénybe- áll a két együttműködő vállalat közleményében.

Az ALDI az E.ON Hungária Csoport 2018 őszén kötött megállapodást arról, hogy 123 magyarországi ALDI parkolójában lesz elérhető az E.ON Hungária Csoport által telepített és üzemeltetett töltőpont. Az érintett üzletek több mint felénél már át is adták a töltőket: ezennel újabb 18 üzleténél adtak át e-töltőket, így már jelenleg 68 ALDI-nál vehető igénybe a szolgáltatás. A 100. és a 101. töltőt az áruházlánc karcagi üzleténél helyezték üzembe, így 14 megyében összesen 101 töltő és 202 töltőpont áll az autósok rendelkezésére. Az E.ON által telepített és üzemeltetett 18 új töltő közül 8 budapesti ALDI áruház parkolójában érhető el, míg Gödöllőn, Kaposváron, Karcagon, Kazincbarcikán, Nyíregyházán, Pápán, Szegeden, Szentesen, Vácon és Vecsésen egy-egy újabb ALDI üzletnél várja töltési lehetőség az e-autósokat.

A további tervek szerint 2026-ra összesen 180 töltővel és 360 töltőponttal várja majd vásárlóit az áruházlánc. A teljes kiépítés után országosan 79 településen lesz elérhető az ALDI parkolókban a töltési lehetőség.

Az e-töltőpontok idén áprilistól az ingyenesen letölthető drivE.ON mobilapplikációval vehetők igénybe. Az alkalmazás még kényelmesebbé teszi a töltést, segítségével a kiválasztott töltő már fél órával a tervezett használat előtt lefoglalható, illetve, ha éppen használatban van, akkor a rendszer automatikus értesítést küld a foglaltság megszűnéséről, így elkerülhető a felesleges várakozási idő.

Az alkalmazásról bővebb információk az alábbi oldalon találhatók: eon.hu/driveon

Az E.ON Hungária Csoport és az ALDI is elkötelezett a fenntarthatóság és az energiahatékonyság mellett, erőforrásaikkal támogatni kívánják a környezetkímélő közlekedést, bolygónk védelmét. A két vállalat együttműködése a töltőhálózat kiépítésére és üzemeltetésére 10 évre szól, és további 5 évvel meghosszabbítható.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.