NRGreport
Menü
Fenntarthatóság

2021-től új világ jöhet, magyar nádtéglából, műanyag szemétből és szalmából épülhetnek az ökoházak

2018-10-15 17:03

Közel nulla energiaigényű épületeket lehet csak felhúzni 2021-től az EU-ban. Az új szabályok szerint a felhasznált energia egy részének megújuló forrásból kell származnia - írja a hvg.hu. 

 • Fenntarthatóság | 2018-10-11

  Megszületett a nagy autóipari megállapodás

  Hosszú vita után, kedd éjjelre megszületett a kompromisszum a környezetvédelemért felelős európai uniós szakminiszterek között az új autók szén-dioxid-kibocsátásáról - írja az Index az MTI nyomán.

  bővebben »

 • Fenntarthatóság | 2018-10-10

  Magyar Fenntarthatósági Csúcs 2018 - Esélyünk a technológiák uralta kultúraváltásban

  A kilencedik Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferencia fókuszában  idén a technológiák, a digitalizáció uralta világunk és a fenntartható fejlődés viszonya áll. Jó-e a világnak a technológia, a digitalizáció uralma? A fenntartható fejlődés irányába állítható-e  az emberiség napjainkban zajló kultúraváltása? Az „enyém, tied” vagy a megosztás, összekötés, egymásra tekintettel létezés erősödik-e a jövőben? Ha tudatosan irányítjuk a technológiai fejlődés hatásait, akkor van remény!

  bővebben »

 • Fenntarthatóság | 2018-10-10

  Sokkal hamarabb eljöhet az elektromos teherautók kora, mint gondolnánk

  Nemcsak megvalósítható, de nyereséges is lehet az átállás az elektromos fuvarozásra – állítják friss tanulmányok. Az akkumulátoros járgányok mellett az üzemanyagcellás hajtólánc is szerepet kaphat - írja a hvg.hu.

  bővebben »

 • Fenntarthatóság | 2018-10-10

  Amerikai tudósok kiszámolták, hogy mi lenne, ha csak szélenergiával termelnénk áramot: meleg lenne

  Elméletileg egyszerű lenne csökkenteni a globális felmelegedést - véli a Quibit: sokan úgy gondolják, hogy ha elbúcsúznánk a szénalapú energiától, már meg is menthetjük a bolygót, bár az ENSZ Éghajlat-változási Kormányközi Testületének drámai jelentése szerint igencsak az utolsó pillanatban vagyunk, ugyanis ha tizenkét éven belül nem csökkentjük az üvegházhatású gázok kibocsátását – azaz nem következik be radikális fordulat a gazdaság működésében – minden eddiginél cudarabb következményekkel járhat az éghajlatváltozás. 

  bővebben »

 • Fenntarthatóság | 2018-10-09

  Semmit sem tehetünk a klímakatasztrófa ellen? - Így látják a magyarok

  Az európaiak nagy többsége egyértelműen úgy gondolja, hogy a klímaváltozás létező jelenség, amelyet legalább részben az emberi tevékenység idéz elő. Szintén jelentős többségük szerint a klímaváltozás hatásai rosszak lesznek, ugyanakkor csak kisebb részük aggódik emiatt igazán - derül ki a European Social Survey új nemzetközi tanulmányából (European Attitudes to Climate Change and Energy). A magyarok számos tekintetben hasonlóan ítélik meg a klímaváltozást, valamint várható következményeit, mint a nyugat-európaiak, azonban a legpesszimistább országok között vagyunk abban a kérdésben, mennyit tudunk tenni egyénileg a klímaváltozás korlátozásáért. 

  bővebben »

Még több cikk »