NRGreport
Menü
Kötelességem kevesebb műanyag zacskót használni most, hogy nyakunkban a klímaváltozás?
Fenntarthatóság

Kötelességem kevesebb műanyag zacskót használni most, hogy nyakunkban a klímaváltozás?

2019-07-19 17:03

A klímaváltozás az egyik legnagyobb kihívás, amellyel az emberiség valaha szembenézett. A globális felmelegedés hatásai napról napra érezhetőbbé, a fenyegetés egyre riasztóbbá válik. Mit tehetünk mi, hétköznapi emberek a megoldás érdekében? Erre alapvetően kétféle választ szokás adni. Az egyik, hogy igyekeznünk kell változtatni a saját életmódunkon, kevesebbet kell autóba ülnünk, repülnünk, újra kell hasznosítanunk, környezetbarát termékeket kell vásárolnunk, vegetáriánussá vagy legalább flexitáriussá kell válnunk, és így tovább. 

 • Fenntarthatóság | 2019-07-19

  Gázmezőre telepítik a lebegő szélerőművet

  A zöldenergia felmutatásának igénye és a bányászati tevékenység környezeti hatásainak csökkentése meglehetősen furcsa szimbiózist szült Dél-Koreában. Egy norvég gázkirtermelő lebegő tengeri szélerőműparkot telepítene.

  bővebben »

 • Fenntarthatóság | NRGreport, Nagy Nikoletta | 2019-07-19

  A fenntartható építkezés öt alapköve – ezekre érdemes figyelni, ha zöld lakást építene

  Ha lakásépítésbe kezd, most már jól teszi, ha a környezettudatosságot és a fenntarthatóságot is számba veszi, hiszen egyre olcsóbb a zöld energia, és egyre inkább trend, hogy a magánházakat is így építjük fel, vagy építjük át. Az alábbi öt alapelv elengedhetetlen a fenntartható építkezéshez, így vegye őket fontolóra, ha környezettudatosabb házat akar magának.

  bővebben »

 • Fenntarthatóság | 2019-07-19

  Bemutatta éves fenntarthatósági jelentését a Huawei

  Nyilvánosságra hozta 2018-as fenntarthatósági riportját a Huawei Technologies. A vállalat több mint egy évtizede készít kimutatást arról, milyen lépéseket tett a környezet védelme, valamint a digitális technológiák energiafelhasználásának csökkentése és a felhasználók technológiai bevonása érdekében. A Huawei 2018-ban az 5G állomások sikeres telepítését követően 20 százalékkal csökkentette a hálózat energiafogyasztását, amely mindössze egytizede a jelenlegi 4G infrestruktúráénak. A vállalat tavaly több mint 930 millió kWh elektromos áramot használt fel tiszta energiaforrásból, közel félmillió tonnával csökkentette károsanyag-kibocsátását, és a korábbi éveknél is nagyobb hangsúlyt helyezett a digitális szakadék felszámolására: a jelentés szerint a világ lakosságának 66 százaléka internet hiányában még mindig nem vesz részt a globális kommunikációban. 

  bővebben »