NRGreport
Menü
Innováció -

A Waymo még idén megnyitja a világ első önvezetőautó-gyárát

2019-01-28 14:11

A Google X nevű titokzatos kutatási központban született, azóta Waymóra keresztelt, az Alphabet cégcsoporthoz tartozó önvezetőautó-fejlesztéssel foglalkozó vállalat a sorozatos tesztelés után rátér a tömeggyártásra, és még idén tervezi megnyitni a világ első, száz százalékig az önvezető autókra fókuszáló gyárát a hagyományos amerikai autógyártás központjában, a michigani Detroit vonzáskörzetében – írta az Associated Press nyomán a Qubit.

 • Innováció | 2019-01-25

  Végrehajtotta első tesztrepülését a boing repülő autója

  Sikeres tesztrepülést hajtottak végre kedden a Boeing repülő autójával, amelyet kifejezetten arra terveztek, hogy zsúfolt nagyvárosok fölött, a felhőkarcolókat kerülgetve szállítsa az utasokat.

  bővebben »

 • Innováció | NRGreport | 2019-01-25

  Egy éve az utakon a MOL Limo

  365 nap, 10 millió perc, 3 millió km – ezek a MOL Limo első születésnapjának legfontosabb számai. A budapesti utcakép szerves részévé vált közösségi autómegosztó szolgáltatás mára 450 autót számlál, melyből 100 elektromos.

  bővebben »

 • Innováció | 2019-01-11

  Pár éven belül beköszönthet az önvezető légitaxik kora

  "A repülő autó – Mikor érkeznek már meg és szállnak fel végre" címmel talán az egész CES legizgalmasabb panelbeszélgetését tartották szerdán a Las Vegas-i konferenciaközpontban, ahol kétségkívül a legforróbb téma idén a privát és tömegközlekedés átalakulása, a fuvarmegosztó rendszerek, az önvezető járművek, légitaxik, drónok, megjelenése, lassú elterjedése. A világ legnagyobb szórakoztatóelektronikai kiállításán mi is ott vagyunk, így élőben követhettük a kerekasztalt.

  bővebben »

 • Innováció | 2019-01-08

  Eljött az idő: a héten egy kicsit bepillanthatunk a jövőbe

  Repülő autókban reménykedünk, helyette pedig csak intelligens wc-ket kapunk - írja a Financial Times a világ legnagyobb technológiai kiállításáról, a CES-ről (Consumer Electronic Show). Az iparág legfontosabb évindító eseményét Las Vegasban rendezik meg, immár az 52. alkalommal, holnap kezdődik és péntekig tart. Tény, hogy sok a használhatatlan, a valóságtól teljesen elrugaszkodott fejlesztés minden évben a kiállításon, de időnként fontos innovációkat indít útjára a CES. Az idei kiállítás az 5G, az elektromos autók, a 8K-s tévék és a robotok körül foroghat, illetve arról szól majd, hogy hogyan lehet mindenbe mesterséges intelligenciát pakolni és minél több eszközt felokosítani. 

  bővebben »

 • Innováció | 2018-12-21

  Kína csinált egy mesterséges Napot, amivel végtelen mennyiségű energiát termelnének

  A Kína Hofej nevű városában építették meg a tudósok a fúziós erőmű egy miniatűr változatát, amiben 100 millió Celsius-fok hőmérsékletet sikerült generálniuk.

  bővebben »

Még több cikk »