NRGreport
Menü
Interjú

Olcsó áram a jövőben?

2019-07-16 08:01

Paks II. lehet a záloga az olcsó áramáraknak, és alacsony széndioxid kibocsátásnak. A Magyar Nemzet készített interjút Süli Jánossal, a paksi atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszterrel. 

 • Interjú | 2019-07-03

  A biodivat nem felel meg a környezettudatosságnak

  Az organikus élelmiszerek nagyobb termőterületet igényelnek, és ez gyakran erdőirtáshoz vezet. A géntechnológiával nemesített rezisztens fajták segítenék a vegyszerhasználat mellőzését, de sajnos ezeket élesen szembeállítják az organikus gazdálkodással, ami nem szakmai, hanem üzleti döntés – mondja Dudits Dénes agrármérnök, akadémikus.

  bővebben »

 • Interjú | 2019-06-27

  A klímaváltozás a mi világháborúnk

  Joseph E. Stiglitz Nobel-díjas közgazdász talán a világ egyik legbefolyásosabb gazdasági gondolkodója, akit sikerült pár kérdésre elkapnunk, amikor a CEU diplomaosztójára Budapestre utazott. A tudományos és közéleti lapokban is rendszeresen publikáló amerikai közgazdásszal arról beszélgettünk, hogy szerinte meg tudjuk-e állítani a klímaváltozást, hogy recesszióba sodorja-e a világot Donald Trump, és hogy föl kell-e darabolni a Google-t.

  bővebben »

 • Interjú | 2019-06-20

  Fordulat az energiaszektorban - kik tudnak majd talpon maradni?

  A korábban energiakereskedőként ismertté vált MET mostanra már szerteágazó tevékenységet folytat: földgáz-infrastruktúrát és erőműveket, hagyományos és megújuló áramtermelő egységeket is üzemeltet. De miért ennyire fontos a több lábon állás, és milyen jövőkép motiválja a menedzsmentet egy olyan gyorsan átalakuló, kiszámíthatatlan piacon, mint az energetika? Ennek kapcsán Lehőcz Balázs Gáborral, a MET Csoport eszközdivíziójának vezetőjével, egyben a TIGÁZ vezérigazgatójával beszélgetett a Napi.hu.

  bővebben »