NRGreport
Menü
Trading

Felfelé mozdulhat egész Európa

2018-08-15 09:16

Indexemelkedésre lehet számítani szerdán a főbb európai értékpapírpiacok nyitásakor.Indexemelkedésre lehet számítani szerdán a főbb európai értékpapírpiacok nyitásakor.

 • Trading | 2018-08-10

  Egyre több amerikai földgázt fog venni az EU

  Megállapodás született arról, hogy augusztus 20-án Juncker elnök kereskedelmi tanácsadója és egy kereskedelemmel foglalkozó vezető uniós tisztviselő Washingtonba utazik, hogy találkozzanak amerikai kollégáikkal, és folytassák a július 25-én kiadott Trump-Juncker közös nyilatkozat végrehajtására irányuló munkát - jelentette be tegnapi közleményében az Európai Bizottság. Az anyag hangsúlyosan tartalmazza azt, hogy a munkacsoport azon dolgozik, hogy növeljék az Európába irányuló amerikai cseppfolyósítottföldgáz, azaz LNG-exportot. 

  bővebben »

 • Trading | 2018-08-07

  Olyan megoldás terjed, amely olcsó napenergiával hozza el a rezsicsökkentést

  Az áramszolgáltatók Európa egyre több országában vezetik be az úgynevezett dinamikus árazást. Ez azt jelenti, hogy olcsóbb áramot kínálnak akkor, amikor nagyobb mennyiségben áll rendelkezésre a nap- és szélenergia. Az eljárás lényege, hogy miután a megújulók termelése nem szabályozható, a háztartás fogyasztása igazodik a villamos energia nagykereskedelmi piaci kínálat alakulásához. Ez egyben hozzájárul a villamosenergia-rendszer kiegyenlítéséhez, növeli az energiahatékonyságot, támogatja a megújulók terjedését, ráadásul jelentős megtakarítást kínál a fogyasztóknak. 

  bővebben »

 • Trading | 2018-08-07

  Meglepő adatra drágul az olaj - Bejelentésre várnak a piacon

  Drágult az olaj hétfőn délelőtt, miután a friss adatok szerint Szaúd-Arábia termelése júliusban meglepetésre csökkent, a tengerentúli palaolaj-termelés bővülése pedig a jelek szerint, legalább is átmenetileg stagnáló szakaszba léphetett. Az árfolyamok emelkedését támogatja az is, hogy a piac várakozásai szerint hétfőn újabb bejelentésre kerül sor Washingtonban az iráni olajexportot célzó szankciókról.

  bővebben »

 • Trading | 2018-08-06

  Lesz gázáremelés - újabb ország esett el

  Románia után Lengyelországban is lesz gázáremelés, igaz, az elmúlt években zuhant az energiahordozó ára. A drágulást a lakosság kevésbé érzi majd meg, mint a vállalatok.

  bővebben »

 • Trading | 2018-08-03

  Türkmenisztánban kilincselt a magyar kormány

  Türkmenisztánban tárgyalt egy magyar delegáció a gazdasági együttműködés lehetőségeiről. Az azeri sajtó szerint gázkereskedelemről lehetett szó.

  bővebben »