NRGreport
Menü
A világ csak most kezd rádöbbenni, mennyire súlyos a közel-keleti helyzet
Trading

A világ csak most kezd rádöbbenni, mennyire súlyos a közel-keleti helyzet

2019-09-17 15:41

A világ egyik legbonyolultabb konfliktusa, az USA-val és Izraellel megfejelt iráni-szaúdi árnyékháború újabb mérföldkőhöz érkezett a hétvégén, amikor drónokkal megtámadták a szaúdi állami olajvállalat legnagyobb finomítóját. A potenciálisan iráni támogatással végrehajtott akció azonnal csúnyán megdobta az olaj árát, lehet, hogy még jövőre is a közel-keleti feszültséget nyögjük majd a benzinkutaknál. És ez még a kisebbik gond ahhoz képest, hogy az elszórt provokációk valódi háborúvá fajulhatnak.

 • Trading | 2019-09-16

  Egyre több olaj- és gázkút zár be

  A világszerte működő olaj- és gázfúró kutak száma először csökkent négy hónapon belül augusztusban - írja az MTI az Oil&Gas Journal című szaklapra hivatkozva.

  bővebben »

 • Trading | 2019-09-16

  Nagyon megugrott az olaj ára

  → Jelentősen megemelkedtek az olajárak a hétfői piaci nyitáskor a szaúdi Aramco cég létesítményei ellen a hét végén végrehajtott dróntámadások után, amelyek visszavetették a kitermelést az olajországban. Az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 67,28 dollárra emelkedett az ázsiai piacokon, 11 százaléknyit a pénteki záráshoz képest. A nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta ára szintén 10 százalékot meghaladó mértékben, hordónként 60,60 dollárra nőtt. Közvetlenül nyitás után mindkét típus ára magasabban is állt. (MTI)

  bővebben »

 • Trading | 2019-09-13

  Nagyot esett az olaj ára

  Az elmúlt napok során nagyot esett a kőolaj ára, miután a világgazdaság lassulásával kapcsolatos aggodalmak és a recessziós félelmek háttérbe szoríthatták az olajkitermelő országoknak a kitermelés csökkentésével kapcsolatos döntését. A WTI és a Brent árfolyama is nagyot esett tegnap.

  bővebben »