NRGreport
Menü
Fenntarthatóság

Aszályindex mutatja a szárazságot Magyarországon

2017-06-28 16:31

Napi léptékű aszályindexet (NLA) dolgoztak ki a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Agrártudományi Kutatóközpontjának munkatársai: a mutatószám egy adott növénytípus tulajdonságait is figyelembe véve, ötfokozatú skálán határozza meg az adott növényi állomány aszálykitettségét.

 • Fenntarthatóság | 2017-06-28

  Geotermikus fűtőművet létesítenek Komáromban

  Komáromban a sportcsarnok és a Brigetio Gyógyfürdő fűtésére geotermikus kutat fúrnak és kiépítenek három kilométer új távhővezetéket - ismertette szerdai sajtótájékoztatóján a polgármester.

  bővebben »

 • Fenntarthatóság | 2017-06-28

  Magyar cégeket is várnak Európa legnagyobb energiaipari versenyére

  Harmadik alkalommal hirdeti meg Európa vezető fenntartható energiagazdálkodást támogató vállalata, az InnoEnergy a kontinens legnagyobb versenyét. A program célja, hogy támogassa és lendületbe hozza Közép-Kelet-Európa, a Baltikum és a mediterrán térség fenntartható energiával foglalkozó start-up vállalkozásait. A PowerUp! elnevezésű megmérettetésen tavaly egy magyar start-up léphetett fel a dobogó harmadik fokára. Idén sem kisebb a tét! A szervezők szeptember 11-ig várják a jelentkezéseket a powerup.innoenergy.com oldalon.

  bővebben »

 • Fenntarthatóság | 2017-06-27

  Éghajlatkutató: 70 százalékkal kellene csökkenteni a széndioxid-kibocsátást

  Mika János éghajlatkutató szerint nagyon kedvező folyamat indult el 2014-ben, megállt a széndioxid-kibocsátás növekedése, de ez is "60-80 százalékkal több, mint amennyit a természet fel tud dolgozni". Ezért vissza kell fogni a kibocsátást 70 százalékkal ahhoz, hogy a széndioxid-koncentráció állandóvá váljon.

  bővebben »


Commodities are powered by Investing.com