NRGreport
Menü
Szabályozás

Áprilistól csökken az üzemanyagok jövedéki adója

2017-03-22 08:27

Az üzemanyagok jövedéki adóját meghatározó kőolaj átlagára hordónként 55,105 dollár volt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által vizsgált időszakban - olvasható a hatóság honlapján kedden közzétett adatokból.

 • Szabályozás | 2017-03-13

  Európai Bizottság: a Gazprom kötelezettségvállalásai eloszlatnak minden versenyjogi aggályt

  Az Európai Bizottság lezárta a trösztellenes vizsgálatot, és megállapította, hogy a Gazprom által felajánlott kötelezettségvállalások az uniós szabályoknak megfelelő, előre tekintő megoldást jelentenek, eloszlatják a versenyjogi aggályokat, általuk javul a közép- és kelet-európai gázpiacok integrációja, valamint a gáz határok nélkül, versenyképes áron juthat el a fogyasztókhoz - mondta Margrethe Vestager uniós versenyjogi biztos brüsszeli sajtótájékoztatóján hétfőn.

  bővebben »

 • Szabályozás | 2017-03-09

  Aradszki: teljesítjük az energiapolitikai kihívásokat

  Magyarország teljesíteni tud minden olyan uniós elvárást, követelményt, amelyet a megújuló energiaforrások részarányának növelése, a határkeresztező kapacitások bővítése, illetve az energiaellátás biztonsága érdekében meg kell tenni - mondta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára a Napi.hu és a Noguchi Porter Novelli energetikai konferenciáján csütörtökön Budapesten.

  bővebben »

 • Szabályozás | 2017-03-07

  Greenpeace: éveken át félretájékoztatott a kormány Paks II kapcsán

  Paks II megépítéséhez állami támogatásra van szükség, állapította meg ma az Európai Bizottság. A döntés rácáfol a kormány eddigi nyilatkozataira, miszerint nincs állami támogatás az új atomerőműben. A Greenpeace Magyarország megbízásából készült független elemzés szerint piaci körülmények között az erőmű hosszú távon is életképtelen lenne, ezért a magyar adófizetőknek évtizedekig forintszázmilliárdokkal kéne támogatnia Paks II-t. Az Unió által támasztott feltételekkel még tovább növekedtek a projekt kockázatai és várható veszteségessége.

  bővebben »


Commodities are powered by Investing.com