NRGreport
Menü
Trading

Több gáz jöhet Ausztria felől, ha gond lenne az ukrajnai szállítmányokkal

2019-03-22 10:41

Magyarország jövő évi gázellátása akkor is biztosított, ha Moszkva és Kijev között nem születik az év végéig új, gáztranzitról szóló megállapodás - állította Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután csütörtökön Moszkvában megbeszélést folytatott Alekszej Millerrel, a Gazprom vezérigazgatójával. 

 • Trading | 2019-03-20

  Új csúcsra drágult az olaj

  Új 2019-es csúcsra emelkedtek az olajárak kedden, azt követően, hogy a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) törölte áprilisra beütemezett ülését, ezzel gyakorlatilag júniusig meghosszabbítva az év elejétől érvényes kitermeléscsökkentési intézkedést. 

  bővebben »

 • Trading | 2019-03-19

  Az olajpiacot is felforgatja a világ legcsóróbb országa?

  A Venezuelában tapasztalt áramszünet komoly fennakadásokat okozhat az olajpiacon is, mivel az ipar az utóbbi napokban szinte teljesen leállt az országban, mely a világ legnagyobb olajtartalékaival rendelkezik - figyelmeztet pénteken megjelent elemzésében a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA). Az áramellátás lassan talán helyreáll, de a szakértők szerint akár hónapokig rányomhatja a bélyegét az olaj piacára a mostani kiesés. 

  bővebben »

 • Trading | 2019-03-18

  Elérkezett a régóta várt fordulat az olajiparban

  Hosszas kihagyás után mostanra visszazökkent a normális kerékvágásba a stabil globális olajellátás jövőbeni garantálásához szükséges termelőberuházási aktivitás, bár még nem tett szert kellő lendületre Mohammed Barkindo az OPEC főtitkára szerint. 

  bővebben »