NRGreport
Menü
Lesz-e gázunk márciusban?
Trading

Lesz-e gázunk márciusban?

2019-08-15 09:41

Rég nem látott, összetett helyzet alakult ki a nemzetközi és a magyar gázpiacon. Az orosz – ukrán gázvita a legfontosabb kérdés, de Magyarországnak minden egyes szomszédos országgal van valamilyen gázellátási ügye. Éppen ezért ma még nehéz megítélni, hogy a fűtési szezon előtt bőven vannak forrásaink, vagy esetleg ellátási nehézségeink lesznek, neadjisten megint hosszú távra kell szerződnünk az oroszokkal? Közben különös hazai tranzakciók is történtek, részlegesen gazdát cserélt a legnagyobb elosztó és a stratégiai tárolást végző cég is - olvaható az Index oldalán.

 • Trading | 2019-08-13

  Mi lesz veled olaj?

  A Nemzetközi Energiaügynökség szerint az olajkereslet 2008 óta nem látott lassúsággal nő. Január és május között csupán 520 ezer hordóval nőtt a globális olajkereslet 2018 azonos időszakával összevetve, melyet a kínai fogyasztásnövekedés mentett meg az önmagában a napi 500 ezer hordós bővülésével. Az OPEC és szövetségesei a termelés visszafogásával igyekeznek egyensúlyba hozni az olaj piacát. 

  bővebben »

 • Trading | 2019-08-09

  Valaki már jövőre elkezdheti kitermelni a kőolajat Budapest alól

  A Thököly út és Dózsa György út sarka nagyvárosias környék, kevesen képzelnének ide olajkutakat. Ugyanez a helyzet a Népstadion vagy a Groupama Aréna gyepével, a Kerepesi temetővel vagy a Népligettel, és egész Dél-Pest, Csepel és Budafok-Tétény családi házakkal és panelekkel sűrűn benőtt változatos városi tájaival: nem olyan helyek ezek, ahol azt várnánk, hogy nagy léptékben fogják pumpálni a földből az energiahordozót - írja a G7.

  bővebben »

 • Trading | 2019-08-08

  Vérfürdő előtt állhat az olaj

  Az északi-tengeri Brent hordónkénti árfolyama már 59 dollár alatt van. Miután a ma reggeli és a tegnapi pozitív korrekcióból sem tudta kivenni a részét, akár mehet ez még lejjebb is. A Brent már 20%-ot esett az idei csúcsához képest, mellyel már 7 hónap óta nem látott alacsony szinten tartózkodik. 

  bővebben »