NRGreport
Menü
Hatalmas bejelentés a győri Audi-gyártól: részben elektromos modellek gyártása kezdődött
Vállalatok

Hatalmas bejelentés a győri Audi-gyártól: részben elektromos modellek gyártása kezdődött

2019-12-06 14:19

Az Audi Hungaria megkezdte a mild-hibrid hajtásláncú Q3 és Q3 Sportback modellek sorozatgyártását. A hibridmodellek gyártására felkészítették a gyártósort, valamint a munkatársak e-kompetenciáit is felépítették. A mostani bejelentés újabb fontos mérföldkő azon az úton, amely a jövő járműgyártásába vezet Győrben: a motorgyártás után a járműgyártásba is megkezdődött a villamosítás.

 • Vállalatok | 2019-12-06

  A szaúdi olajvállalaté a világ eddigi legnagyobb értékű részvénykibocsátása

  25,6 milliárd dollár értékben bocsátott ki részvényeket a szaúdi állami olajvállalat, ezzel ez az IPO lett a valaha volt legnagyobb értékű kibocsátása – írja a Bloomberg. Korábban az Alibaba internetes óriásé volt ez a cím 25 milliárd dollárral, az Aramco azonban most átvette a helyét azzal, hogy a szaúdi vezetés egy részvény árát 32 rijálban (8,53 dollárban) húzta meg.

  bővebben »

 • Vállalatok | 2019-12-05

  A Mol a Messert választotta

  Évente 70 milliárd forinttal növelheti majd Magyarország GDP-jét a MOL-csoport új poliol üzeme, amelynek megépítéséhez a Messer Hungarogáz Kft. is hozzájárul. A Tiszaújvárosban megvalósuló 1,2 milliárd eurós petrolkémiai beruházás részeként a hazai ipari gáz piac meghatározó szereplője nitrogén- és sűrítettlevegő-üzemet telepít és üzemeltet a jövőben.

  bővebben »

 • Vállalatok | NRGreport | 2019-12-05

  Újabb lépés az európai energiapiaci vezető szerep felé

  A Keppel Infrastructure Holdings Pte Ltd (Keppel Infrastructure) – svájci székhelyű, közvetett kizárólagos tulajdonú leányvállalata, a Keppel Energy Switzerland Holding AG-n keresztül – 20 százalékos részesedést vásárol a svájci székhelyű, integrált európai energiavállalatként működő MET Holding AG-ban (MET Csoport). A két cég stratégiai partnerségre lép, és közös befektetésekre készül elsősorban az európai energetikai infrastruktúra területén.

  bővebben »

 • Vállalatok | 2019-12-04

  Átszervezés az MVM-ben

  Az MVM Csoport átszervezi villamosenergia- és földgáz-kiskereskedelmi tevékenységét annak érdekében, hogy hatékonyabb legyen a működése. A tervek szerint 2020. áprilistól az MVM Partner Zrt.-ből az NKM Energia Zrt.-be kerülnek át a versenypiaci kiskereskedelmi üzletágak. A nemzeti energetikai vállalat az optimális működés, valamint az ügyfelek hatékonyabb kiszolgálása érdekében alakítja át struktúráját.

  bővebben »

 • Vállalatok | 2019-12-03

  Kőolaj helyett jó a cukornád is

  A BP és a Bunge összeállt Brazíliában, és létrehozták a világ második legnagyobb cukornád feldolgozó vállalatát. A két alapító közös vállalata tegnap megkapta az összes szükséges hatósági engedélyt a működéshez. Etanolt, azaz bioüzemanyagot fognak gyártani, Brazília szén-dioxid kibocsátásának csökkentése érdekében.

  bővebben »

Még több cikk »