Ki kicsoda?

Varró László

A Shell Scenarios vezetője, Royal Dutch Shell

Csepelen született, középiskolai tanulmányait a Fazekas Gimnázium matematika-fizika tagozatán folytatta. 1997-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerez közgazdász diplomát szerzett, és tanult a Colorado State University-n is. Közgazdász Ph.D. fokozatát a Cambridge-i egyetemen szerezte.

fotó: LinkedIn

Szakmai pályáját 1997-ben kezdte a Magyar Nemzeti Banknál, ahol három éven keresztül dolgozott közgazdászként. Feladatai közé tartozott a magyarországi pénzügyi szabályozások modernizációja. 2000 őszétől 2005 elejéig a Magyar Energiahivatal igazgatója, ahol a hálózati árszabályozás, és a liberalizált piacmodell fejlesztése volt fő feladata. 2005 februárjától három évig a Mol vezető közgazdásza. Elsősorban gazdasági elemzések készítésével foglalkozott a Mol-csoport profiljába vágó témákban, de például ő vezette a Mol szakmai stábját az OMV meghiúsult felvásárlási kísérletének vizsgálatakor. 2008-ban nevezték ki a Mol stratégiai-fejlesztési igazgatójának, feladata volt a vállalatcsoport teljes portfoliójának fejlesztése és a stratégiai tervezést is ő irányította. 2011 márciusában került jelenlegi munkahelyére, a Nemzetközi Energia Ügynökség gáz- és árampiaci igazgatójaként. Az általa vezetett divízió felel a gáz- és elektromos áram piacok ellenőrzéséért, valamint középtávú előrejelzéseket is készít a szektor keresleti és kínálati lehetőségeiről.

2016-ban nevezték ki az IEA vezető közgazdászává, a gazdasági és befektetési osztályt vezeti. Az Economics and Investment Office (EIO) egy újonnan létrehozott részleg az IEA-n belül, melynek célja, hogy megalapozott és konzisztens gazdasági és metodológiai támogatást nyújtson az ügynökség munkájához.

A Royal Dutch Shell csapatához 2021 nyarán csatlakozott mint a Shell Scenarios csapat vezetője. A Shell Scenarios csapata hosszú távú előrejelzéseket készít a legkülönfélébb területeken, többek között a közgazdaságtan, a politika, az energiaelemzés, a klímapolitika, a társadalmi-kulturális változások és a versenyképes intelligencia területén. A csapat munkája segít a jövő lehetséges verzióinak feltárásában azáltal, hogy azonosítja a mozgatórugókat, a bizonytalanságokat, az előnyöket és a hátrányokat, valamint feltárja a lehetséges kérdéseket, problémákat és azok következményeit. 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.