Ki kicsoda?

Hernádi Zsolt

Hernádi Zsolt a MOL-csoport elnök-vezérigazgatója, a MOL-csoport Igazgatóságának elnöke.

Kép forrása: Mol

Tanulmányait a jelenleg Budapesti Corvinus Egyetemnek nevezett, akkoriban Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem nevet viselő felsőoktatási intézményben folytatta, ahol közgazdász diplomát szerzett.

Pályafutását Nyugat-Németországban a Deutsche Banknál kezdte gyakornokként, majd öt évet a Kereskedelmi és Hitelbank Rt.-nél (K&H) dolgozott, ahol több pozíciót is betöltött. Két éven át a pénzintézet vezérigazgató-helyettese volt. Ezt követően a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Rt. vezérigazgatójának, majd igazgatósági  tagjának nevezték ki, és a Magyar Bankszövetség elnökségének is tagjává választották.

A MOL-csoporthoz 1999-ben csatlakozott, ahol rövid időn belül az Igazgatóság tagja lett, 2001 óta pedig a MOL-csoport elnök-vezérigazgatója.

2001-től tagja a European Round Table of Industrialists szakmai szervezetnek.

2018-ban a Budapesti Corvinus Egyetem címzetes egyetemi tanára lett. Emellett a Budapesti Corvinus Egyetem díszpolgárának választotta, továbbá az egyetem fenntartójának, a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány kuratóriumának elnökévé is kinevezték.

Díszpolgára Esztergomnak, Százhalombattának és Miskolcnak.

2010-ben  a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést is megkapta. Az Influence Barométer szerint 2020-ban ő volt a 13. legbefolyásosabb személy Magyarországon. A Budapesti Értéktőzsde 2021-ben neki ítélte “A hazai tőkepiac fejlesztéséért életműdíjat.”

  NRGreport
Címkék
#életrajz   #Hernádi Zsolt   #Mol  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.