Ki kicsoda?

Laczó Sándor, dr.

Igazgatósági tag, NKM Földgázszolgáltató Zrt.

Több évtizedes gázipari tapasztalattal rendelkezik. Az 1990-es évek közepétől a GDF Suez és jogelődjei magyarországi leányvállalatainál volt vezető beosztásban, így az Észak-dunántúli Gázszolgáltató Zrt.-nél majd a Dél-alföldi Gázszolgáltató Rt.-nél.

Volt olyan időszak a 2000-es évek elején, amikor egyszerre irányította a Dégázt és az Égázt is, majd azok fúziója után az Égáz-Dégáz vezérigazgatója lett.  A vállalat átalakulása után létrejött GDF Sueztől 2010-ben távozott, de előtte ellátta a francia anyacég magyarországi főmegbízotti feladatait, valamint a Dunamenti Erőmű Zrt. igazgatósági elnöki posztját is.

A vegyipari gépészmérnök és jogász végzettséggel rendelkező Laczó Sándor igazgatósági tagja volt több olyan francia és román cégnek, amelynek tulajdonosa a Gaz de France volt.  Tagja volt több nemzetközi és hazai szakmai-tudományos szervezetnek is: a Földgázelosztó és az Eurogas igazgatóságának, az Energetikai Tudományos Egyesületnek, a Magyar Szénhidrogén Készletező Társaságnak, de ő volt az elnöke a Magyar Gázipari Egyesülésnek is. Laczó Sándor kiterjedt francia kapcsolatait jól mutatja, hogy Franciaország külső kereskedelmi tanácsosaként is dolgozott.

 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.