Ki kicsoda?

Ámon Ada

A főpolgármester klímaügyi főtanácsadója.​

Okleveles közgazdász, húsz éven át volt az Energiaklub igazgatója, jelenleg vezető tanácsadója. Az itteni feladatai mellett dolgozott a londoni székhelyű International Institute for Energy Conservation (IIEC) konzulenseként, a CEE Bankwatch (Bankfigyelő Hálózat) energiakoordinátoraként és az Európai Parlament Zöld Frakciójának energia-tanácsadójaként is. 2004 és 2008 között az Országos Környezetvédelmi Tanácsnak tagja volt és több kampány és nemzetközi program igazgatótanácsában is tevékenykedett.

Számos, nemzetközi kooprodukcióban készülő kiadványban működött közre szerzőként, publikációi leginkább az energiapolitikai döntéseket elemzik.

2015. júniusától a fenntarthatóság irányába mutató szakpolitikák kidolgozásában úttörő szerepet vállaló E3G – Harmadik Generációs Környezetvédelem – berlini irodáját segíti szakértőként. Feladatai között szerepel a G20 országcsoport energiahatékonysági politikájának és finanszírozási gyakorlatának alakítása, valamint a közép-európai országok klímapolitikai felzárkoztatása.

www.e3g.org – Third Generation Environmentalism

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.