Ki kicsoda?

Gróf Gyula István, dr.

Tanszékvezető, egyetemi docens, BME.

Gróf Gyula 1955-ben született, felsőfokú tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán folytatta, ahol 1979-ben matematikus mérnöki diplomát szerzett. Később, 2002-ben ugyanitt szerzett PhD. Fokozatot gépészeti tudományokból.

Szakmai pályafutását 2979-ben kezdte a BME Hő- és Rendszertechnikai Intézetében, ahol 1992-ig dolgozott. Ezután a BME Energetikai Tanszékén tanított és kutatott 2002-ig. Ekkor került a BME Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszékére, ahol előbb tudományos munkatársként, majd 2004-től egyetemi docensként tevékenykedett. 2008-ban nevezték ki a tanszék élére, amely tisztségét a mai napig betölti.

A Magyar Tudományos Akadémia Energetikai Bizottságának tagja, számos publikációt jegyez magyar és angol nyelven.

Kutatási területe a hőtechnikai, termofizikai jellemzők meghatározása, a hőfizikai anyagjellemzők mérése, a hőtranszport modellezés és a megújuló energiaforrások kutatása.

2015-ben az energetikai oktatás és kutatás egységének előmozdítása érdekében végzett több évtizedes vezetői, valamint tudományos közéleti tevékenysége elismeréseként a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata érdemrenddel tüntették ki.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.