Cégtár

Panrusgáz Gázkereskedelmi Zrt.

NRGreport | 2015.08.28. 08:00

Az 1994-ben alapított vállalat fő tevékenysége az oroszországi GAZPROM-tól származó földgáz értékesítése Magyarországon. Három fő tulajdonosa van, a Gazprom Export, az MVM Magyar Villamos Művek Zártkörűen Működő Részvénytársaság, és a Centrex Hungária Zrt. Az MVM az E.ON megvásárlása után vételi opciót szerzett, amivel 2015-ben élt is, így 940 millió forintért 50 százalékos tulajdonrészt szerzett.

A cég 2014-es árbevétele 389 milliárd forint volt, amely 100 milliárd forinttal kevesebb az előző évnél. Tavaly 4,8 milliárd Nm3 földgázt értékesítettek. Jelenleg 9 fő dolgozik a társaságnál, amelynek vezérigazgatója Zaytsev Alex. Igazgatóságának tagja Baji Csaba, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója, Horváth Tibor, a Magyar Földgázkereskedő Zrt. igazgatóságának tagja, Králik Gábor, az MVM Zrt. földgázüzletági igazgatója, továbbá Szivek Norbert.

A Panrusgáz felügyelő bizottságába választották Hartmann Pétert, az MVM Zrt. igazgatóságának tagját és Grmela Zoltánt, a Magyar Földgázkereskedő Zrt. vezető jogtanácsosát.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2022 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.