Cégtár

Földgázkereskedő Zrt.

NRGreport | 2015.08.29. 16:00

A 2000-ben alapított Magyar Földgázkereskedő Zrt. (MFGK) Magyarország legnagyobb gáz-nagykereskedő társasága. Az MVM Magyar Villamos Művek 2013-ban vásárolta meg a német E.On-tól 280 milliárd forintért. A vállalat felel az Oroszországgal kötött hosszú távú gázszerződéssel, valamint az egyetemes gázszolgáltatók legjelentősebb partnere. Árbevételük tavaly meghaladta az 528 milliárd forintot, amely 170 milliárd forinttal kevesebb, mint az eladás előtt volt. Adózott eredményük mínusz 10 milliárd forint volt.

Jelenleg 90 fő dolgozik a vállalatnál, amelynek vezérigazgatója Králik Gábor. Az igazgatóság tagjai: Králik Gábor (elnök), Czinege Kornél, Kóbor György, Major György. A felügyelőbizottság tagjai: Harmati György (Felügyelő Bizottság elnöke), Dr. Bienerth Gusztáv, Nagy Árpád Csaba, Dr. Pozsgai Imre.
Miután az MVM felvásárolta a céget, két vállalatot hoztak létre: a Magyar Földgázkereskedő Zrt-t., valamint a Magyar Földgáztároló Zrt-t. A tranzakcióval az MVM a legnagyobb nemzeti, az ország harmadik, valamint régió 20. legnagyobb cégévé vált.

 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2022 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.