Cégtár

MVM Partner Energiakereskedelmi Zrt.

NRGreport | 2015.08.29. 13:00

A 2002-ben alapított MVM Partner Energiakereskedelmi Zrt. 2003 óta villamosenergia-kereskedelemmel, 2010 óta pedig földgáz-kereskedelemmel foglalkozik.  A cég 100 százalékban az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. tulajdona, így állami tulajdon is egyben.

A cég 2014-ben 534 milliárd forint árbevétellel zárta az évet, amely majdnem 70 milliárddal maradt el az egy évvel korábbi 609 milliárd forintos teljesítménynek. Az MVM Partnernél jelenleg 195 fő dolgozik. A cég első embere Bally Attila vezérigazgató. Az igazgatóság tagjai: Kóbor György (igazgatóság elnöke), Bally Attila, dr. Ugron Gáspár Gábor, Alkér Zoltán. A felügyelőbizottság tagjai: Dr. Pintér Anikó (Felügyelő Bizottság elnöke), Brunner György, Tóth Csilla.

Az MVM Partner 2003. január 1-vel kezdte meg tényleges működését a részlegesen megnyílt magyar árampiacon, azt követően, hogy egy évvel korábban 50 millió forint tőkével megalapították a vállalatot. Az MVM elsődleges célja az volt, hogy megőrizze befolyását a liberalizálódó árampiacon. A vállalat aktív kereskedelmet folytat a belföldi és a külföldi villamosenergia-kereskedelemben, de szerepet vállalnak az önkormányzatok és kis- és középvállalkozások, közvilágítás villamosenergia-ellátásában is. A cég portfóliójába 2010 óta szerepel a földgáz-kereskedelem.

 

  NRGreport
Címkék

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/www/nrgreport.com/webroot/wp-content/themes/nrgreport/single.php on line 77
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2022 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.