NRGreport
Menü

Csak jövőre találnak magukra az integrált olajcégek

Az alapvető üzleti környezet legkorábban 2016 végén válik kedvezővé az integrált olaj- és gázipari cégek számára - írja az Oil and Gas Journal a Moody's-re hivatkozva.

A Moody's Investors Service becslései szerint az alapvető üzleti környezet a közeljövőben romlani fog az integrált olaj- és gázcégek számára, elsősorban az alacsony olaj és gázárak miatt. A fellendülést legkorábban 2016 végére valószínűsíti a hitelminősítő.

A Moody's szerint a teljes iparág kamatfizetés, adózás és értékcsökkentési leírás előtti üzemi eredménye (EBITDA) akár a 20 százalékost is meghaladó mértékben csökkenhet idén és 2016-ban is csak enyhe javulásra lehet számítani. A Moody's az árbevételek és a cash flow csökkenésére is számít a nagy olaj és gázcégeknél, a vállalatok szabad cash flow-ja pedig negatív marad még 2016-ban is.

A Moddy's által figyelt és minősített olajcégek az ExxonMobil, a Chevron, a Royal Dutch Shell, a Total, a Statoil, a BG Energy Holdings, a BP, az olaz Eni, az OMV és a Repsol. További részleteket itt olvashat.

NR címlapCímlap

A napelemeket is megfertőzte a koronavírus

Elemzés NRGreport, Major András | 2020-02-14 06:11
A napelemeket is megfertőzte a koronavírus

bővebben »

A Tesla titka

A Tesla titka
Vállalatok Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő portfóliómenedzsere2020-02-12 07:02

bővebben »

Még több cikk »