NRGreport
Menü

Alstom Hungary

A jelenleg francia tulajdonban lévő Alstom négy fő üzletággal rendelkezik: erőmű, megújuló energiaforrások, közlekedés, valamint energiaátviteli hálózat üzletág.

Az Alstom Hungária Zrt. 144 alkalmazottat foglalkoztat budapesti központjában és tevékenysége minden üzletágra kiterjed.

A 2014-ben lezáródó tárgyalások következtében a General Electric (GE) a négyből három üzletágat felvásárol 12,35 milliárd euróért– csak a közlekedés marad önálló Alstom-márka. Ha megkapják a több mint 20 ország versenyhivatalának engedélyét, akkor még 2015-ben lezárulhat a fúzió. Az Alstom várhatóan pályázik a paksi atomerőmű bővítésénél a gőzturbina sziget gyártására, a vállalat ebben a szektorban világszinten is piacvezetőnek számít.

Az Alstom erőmű üzletága Magyarországon is jelentős megbízásokat kap, a cég újíthatja fel például a Mátrai Erőművet, valamint a pécsi erőművet is.

A vállalat vezérigazgatója Patrick Kron, az Alstom Hungary elnök vezérigazgatója Deák László. A vezetőség tagjai: Gallatz Zoltán, Fekete Csaba, Novák Gyula, Veibli-Magyari József, Kiss Csaba, Tóth Tímea.