Cégtár

GDF Suez Csoport, ÉGÁZ-DÉGÁZ Földgázelosztó vállalat

NRGreport | 2015.09.24. 18:55

A GDF Suez a világ egyik vezető energetikai vállalata, amely közel 50 országban majdnem 140 ezer munkavállalót foglalkoztat. 2012-es árbevétele elérte a 82 milliárd eurót. A csoport részvényeit Európa legnagyobb tőzsdéin jegyzik Párizsban, Luxemburgban és Brüsszelben.

A GDF SUEZ Európa vezető energetikai szolgáltatója. A cégcsoport Európában a második legnagyobb földgázbeszerző, az egyik legnagyobb szállító és elosztó hálózattal, valamint a második legnagyobb tárolókapacitással rendelkezik. Piacvezetőnek számít a villamos energia és az LNG piacán is.

A GDF Suez csoport magyarországi leányvállalatai a GDF SUEZ Energia Holding Hungary Zrt. (portfóliókezelést, az engedélyes társaságok irányítását látja el), a GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. (az ország hat megyéjében végez földgáz-értékesítést), valamint a Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. (gázelosztási tevékenységet végez).

Az ÉGÁZ-Dégáz vezérigazgatója Jean-Luc Vandenbrouck, a vállalat további vezetői Skrinyár Simon Zsolt, Berkes Gábor és Turcsányi Balázs. 2015-ben 499 fő dolgozott a cégnél, a vállalat árbevétele majdnem 15 milliárd forint volt.

  NRGreport
Címkék
#Dégáz   #Égáz   #földgáz   #GDF Suez  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2022 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.