NRGreport
Menü

A Világbank fizeti Ukrajna gázvásárlását

A Világbank 1 milliárd dollárral készül támogatni Ukrajnát, hogy az ország fel tudja tölteni gáztárolóit. Az akcióban több nemzetközi pénzügyi intézmény is részt vesz. Így elkerülhetőek lennének a fennakadások a szolgáltatásokban.

Elhárulhat az egyik fő akadály az Oroszországgal folytatott gáztárgyalások elől az 1 milliárd dolláros támogatással. Így elkerülhetővé válik, hogy 2009-hez hasonlóan, az Ukrajnába szánt orosz gázszállítások leállása miatt, gázhiány lépett fel több európai országban is, írta a The Wall Street Journal. http://www.wsj.com/articles/international-financial-institutions-prepare-1-billion-gas-financing-for-ukraine-1443100258

A lap értesülései szerint Brüsszeli hivatalnokok abban bíznak, hogy az orosz és ukrán feleknek sikerül megállapodniuk egy újabb gázszállítási szerződésről. Az EU-nak azért lenne fontos egy ilyen megállapodás, mert a területére érkező orosz gáz mintegy fele Ukrajnán keresztül áramlik.

A támogatásnak szánt 1 milliárd dollárból Ukrajna mintegy 5 milliárd köbméter földgázt vehet a következő időszakban, amivel 19 milliárd köbméterre emelkedne a gáztárolóiban levő mennyiség. Ezzel Ukrajna és az EU is át tudja vészelni a telet, ha problémák merülnek fel.

NR címlapCímlap

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?
Fenntarthatóság Willem H. Buiter, a Citigroup volt vezető közgazdásza, a Columbia Egyetem vendég-professzora, Copyright: Project Syndicate, 20202020-02-21 05:57

bővebben »

A Tesla titka 2.

A Tesla titka 2.
Vállalatok Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő portfóliómenedzsere2020-02-20 05:59

bővebben »

Még több cikk »