Elemzés   A rovat támogatója a MET Csoport

Dízelbotrány: Franciaországban minden márkát tesztelnek

NRGreport | 2015.09.25. 10:38

Jövő héten megkezdődnek a véletlenszerű tesztelések a Franciaországban forgalmazott valamennyi márkájú gépkocsiból mintegy százon, hogy ellenőrizzék, betartják-e a környezetvédelmi előírásokat.

Ezt Ségolene Royal francia környezetvédelmi miniszter jelentette be az Europe1 francia kereskedelmi rádióban a Volkswagen autógyár károsanyag-kibocsátási botrányát követően. A tárcavezető – aki csütörtökön a francia piacon jelen lévő autógyártók képviselőivel tartott kerekasztal-beszélgetést követően döntött a tesztelésről -, elmondta, hogy a vizsgálatok célja, hogy egyértelművé váljon, hogy Franciaországban nem történt csalás.

A vizsgálatokat egy független bizottság sorshúzás alapján fogja elvégezni. A tulajdonosok jóváhagyásával tesztelésre kiválasztott járművek között nemcsak francia márkák lesznek, hanem a Franciaországban forgalmazott valamennyi típus.

A környezetvédelmi miniszter elutasította a Zöldek azon javaslatát, hogy 2025-ig tiltsa be Franciaország a dízeljárműveket. Ségolene Royal szerint ez komolytalan ötlet.

"Nem kezelhetünk egy ilyen súlyos problémát ideológiai szlogenekkel a francia érdekek kárára" – fogalmazott a miniszter, aki szerint a francia gépjárműeladások felét adja a dízel. "Az egyértelmű, hogy nem a dízelt kell előnyben részesíteni. Az elektromos autókba kell masszívan befektetni" – tette hozzá.

  NRGreport
Címkék
#dízel-botrány   #franciaország   #VW  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.