Elemzés

Svájcban és Olaszországban nem árulják a VW dízeleit

NRGreport | 2015.09.28. 06:59

Svájcban felfüggesztették azon Volkswagen-modellek árusítását, amelyekbe feltehetően csalásra alkalmas szoftverrel ellátott dízelmotorokat szereltek – írja az Index. A német autógyár olaszországi igazgatósága is felfüggesztette a márka dízelautóinak ottani árusítását.

Svájc átmenetileg megtiltotta a múlt héten kirobbant dízelbotrányban érintett Volkswagen-modellek árusítását. A tilalom a már üzembe helyezett autókra nem vonatkozik.

A svájci Szövetségi Útügyi Hatóság azt közölte, hogy 180 ezer érintett autóról lehet szó. A hatóság a 2009 és 2014 között gyártott Audi-, Seat-, Skoda- és Volkswagen-márkák 1,2-es, 1,6-os és 2 literes turbófeltöltős dízelmotoros változatait sorolta ebbe a kategóriába – írj az Index.

Olaszországban sem árulják a VW dízeleit

A Volkswagen olaszországi kereskedelmi pontjai hétfőtől felfüggesztették a német autógyár összes olyan márkájának értékesítését, amelyek a feltehetően csalásra lehetőséget adó szoftverrel üzemelő dízelmotorral rendelkeznek.

Az árusítás felfüggesztését a német autógyár itáliai igazgatósága rendelte el a VW olaszországi üzleteibe küldött körlevéllel.  

A VW márkákat értékesítő autókereskedők a sajtóban panaszolták el, hogy üzleteik a dízelbotrány kirobbanása óta üresek.

Az olasz kereskedelmi minisztérium adatai szerint a károsanyag-kibocsátás értékeit manipuláló szoftver mintegy 1 millió VW-járművet érinthet Olaszországban. Ennyit adtak el az érintett márkákból 2008 óta.

A Corriere della Sera olasz napilap hétfői száma szerint a felfüggesztett autók között lehetnek azok is, amelyeket a VW-csoport az olasz rendőrségnek és csendőrségnek kezdett el szállítani. A német autógyár májusban nyerte el az olasz rendfenntartó erők közbeszerzési pályázatát, amelynek értelmében a következő három évben mintegy 4 ezer gépkocsival látta volna el az olasz rendőrséget és csendőrséget.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.