NRGreport
Menü

11 millió autót hív vissza a Volkswagen

A Volkswagen újonnan kinevezett vezérigazgatója bejelentette, hogy 11 millió, a dízelbotrányban érintett autót hívnak vissza - írja a Jalopnik.com.

Matthias Müller, a Volkswagen-csoport új vezetője 11 millió olyan modell visszahívását jelentette be, amelyek érintettek a napokban kirobban szoftvercsalási botrányban.

A visszahívás részletei egyelőre nem ismertek, mindenesetre a gyártónak sok ideje nincs: a német szövetségi hatóság ugyanis október 7-éig várja, hogy a Volkswagen valamilyen megoldással jelentkezzen. A visszahívás várhatóan mintegy 6,5 milliárd dolláros költséget jelent a csoport számára.

A Totalcar szerint a legtöbb érintett autó Európában fut, ezeknél valószínűleg elegendő lesz egy egyszerűbb programcsere, az Egyesült Államokban eladott Passat és Jetta modelleknél viszont utólag kell majd beépíteni az AdBlue adalékkal működő katalizátort, mivel csak ezzel lehet a kaliforniai normának megfelelően alacsony szintre hozni a nitrogén-oxid-kibocsátás szintjét.

Az Audi 2,1 millió, a Škoda 1,2 millió, a Seat 700 ezer, a Volkswagen személyautós üzletága 5 millió, a haszonjárműves részleg pedig mintegy 1,8 millió ilyen dízelmotort szerelt az autóiba. A motorokat olyan szoftverrel látták el, amely a mérési tesztek során csökkentette az autók károsanyag-kibocsátását.

Forrás: Jalopnik.com, Totalcar

NR címlapCímlap

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?
Fenntarthatóság Willem H. Buiter, a Citigroup volt vezető közgazdásza, a Columbia Egyetem vendég-professzora, Copyright: Project Syndicate, 20202020-02-21 05:57

bővebben »

Még több cikk »