NRGreport
Menü

Králik Gábor a Főgáz új vezérigazgatója

Králik Gábor váltja Laczó Sándort a Főgáz Zrt. vezérigazgatói posztján.

Králik Gábor lett a nemzeti közmű-szolgáltatási rendszerhez tartozó Főgáz Zrt. új vezérigazgatója ez év október 1-jétől - közölte az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Laczó Sándor, a Főgáz eddigi vezérigazgatója az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltatónál az elnök-vezérigazgató integrációs tanácsadójaként folytatja munkáját - jelzi az ENKSZ.     

A társaság tájékoztatása szerint Králik Gábor már 2014 áprilisa óta segíti a Főgáz munkáját a társaság igazgatóságának tagjaként.

Králik Gábor 39 éves közgazdász, diplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte. Az elmúlt években az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. földgázüzletági vezérigazgató-helyetteseként és a Magyar Földgázkereskedő Zrt. elnökeként a hazai földgázellátás biztonságának megteremtéséért felelt.

Új beosztásában kiemelt feladatának tekinti az ellátásbiztonság szavatolását és minőségi szolgáltatás nyújtását úgy, hogy a Főgáz a nemzeti közműszolgáltatás részeként tegyen meg mindent a rezsicsökkentés tartóssá tétele érdekében.

A Főgáz Laczó Sándor elmúlt egy évben végzett munkájának köszönhetően már most az egyetemes földgáz-szolgáltatási piac legnagyobb szereplője, és jövőre a teljes magyar lakosságot a társaság látja majd el földgázzal - idézi a tájékoztatás a Főgáz új vezérigazgatóját.

Forrás: MTI