Vállalatok

Osztalékkal védekezik a Shell

NRGreport | 2015.10.06. 07:03

A Shell mindent megtesz annak érdekében, hogy a befektetők érdekei ne sérüljenek, mondta a társaság vezérigazgatója, Ben Van Beurden.

A Royal Dutch Shell első embere szerint a társaság felkészült a tartósan alacsony olajárakra, de a befektetők nem éreznek majd hiányt. Van Beurden szavai szerint a Shell hét évtized alatt többször is átvészelt már viharos időszakokat, pl. a 80-as és 90-as évek alatt, amikor az olaj ára 10 dollár körül mozgott. A társaság akkor sem vágott vissza az osztalék mértékén, mondta Van Beurden a Bloomberg hírügynökségnek.

A British Petrol első embere Bob Dudley is kijelentette, hogy legnagyobb prioritásuk az osztalék, írta a Rigzone.

A Shell részvény-visszavásárlási tervein sem változtat, és befektetési programja is a tervezett menetben halad tovább, tette hozzá Van Beurden egy londoni iparági konferencián kedden. Elmondta: a társaság már szabadított fel tőkét különböző projektekből és 2017-ben a pénzforgalom növelésére koncentrál. A társaság idén mintegy 10%-kal, összesen 4 milliárd dollárral csökkenti működési költségeit, tőkeberuházásainak költségét pedig 20%-kal viszi lejjebb.

Az olaj árának megfeleződését követően a társaság éves osztalékhozama 8,1% volt szeptember 28-án, ami 20 éve a legmagasabb. Hétfőn 7,2%-on állt, a benchmark FTSE 100-as index 4,1%-os szintjéhez képest.

  NRGreport
Címkék
#BP   #osztalék   #Royal Dutch Shell   #Shell  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.