NRGreport
Menü

Termelői összefogás hírére emelkedik az olaj ára

Erősödött kedden a nyersolaj világpiaci ára, azt követően, hogy a világ legnagyobb kőolajtermelői jelezték: összefognak annak érdekében, hogy támogassák a nyersanyag árát.

Az orosz energetikai miniszter közlése szerint Oroszország és Szaúd-Arábia az olajárakról tartott egyeztetést a múlt héten – írta a Reuters információi alapján a CNBC.

A tárgyalás témája egybevágott azokkal a követelésekkel, melyeket az OPEC is megfogalmazott, melyek szerint az olajkitermelő országoknak közösen kell fellépniük, hogy megoldják a globális készlettöbblet okozta problémákat.

A Commerzbank frankfurti szenior iparági elemzője, Carsten Fritsch szerint az olaj áremelkedését egyértelműen az a spekuláció mozgatja, hogy az OPEC tagországok és nem-OPEC országok megállapodásra jutnak egy együttműködésben.

A Brent árfolyama 47 centtel 49,72 dollárra emelkedett a hétfői 2,3 százalékos erősödést követően. Az amerikai benchmark West Texas Intermediate 14 centtel erősödve 46,40 dolláron állt. A WTI hétfőn 1,6 százalékot drágult.

Forrás: CNBC