Fenntarthatóság   rovat támogatója a Novochem

Elektromos autók töltőkészülékeit telepítették a budai várnegyedbe

NRGreport | 2015.10.14. 14:56

Elektromos autók töltéséhez szükséges eszközöket telepített a budavári önkormányzat a főváros I. kerületének két pontján, a Lovas úton és a Várkert Bazár mélygarázsában, amelyeket szerdán adtak át.

György István, Budapest kormánymegbízottja a töltők átadásán azt mondta, a kormány elkötelezett az iránt hogy segítse a környezetbarát, elektromos járművek mielőbbi elterjedését, ennek része a zöld rendszám is, amely a tervek szerint a jövőben számos kedvezményt biztosíthat. Eddig 9 zöld rendszámot adtak ki az országban, ezek közül az első a budavári önkormányzaté.

Nagy Gábor Tamás, a kerület polgármestere azt hangsúlyozta, hogy a kerület képviselői szeptember 24-én – az országban az elsők között – döntöttek arról, hogy támogatják az e-mobilitás terjedését, és a zöld alapszínnel ellátott forgalmi rendszámmal rendelkező gépjárműveknek október elsejétől ingyenessé teszi a parkolást az I. kerületben.

A telepített töltők több szabvánnyal is kompatibilisek, és egyidejűleg két gépjárművet tudnak 15-30 perc alatt menetkészre feltölteni. A villámtöltőket egy speciális töltőkártyával díjmentesen használhatják az elektromos autók tulajdonosai, de az önkormányzat a polgármester ismertetése szerint megvizsgálja annak a lehetőségét, hogy a Jedlik Ányos-terv részeként hosszabb távon is ingyenes maradhasson a villanytankolás a kerületben.

  NRGreport
Címkék
#autó   #Budapest   #elektromos autó  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.