Vállalatok

Magyar részvétellel zajlott a WANO torontói közgyűlése

NRGreport | 2015.10.19. 13:48

A WANO (World Association of Nuclear Operators azaz  Atomerőműveket Üzemeltetők Világszövetsége) 2015. október 4-6. között tartotta soron következő kétévenkénti közgyűlését (BGM) Torontóban.

A rendezvényen az atomerőműveket üzemeltető cégeknek, valamint maguknak az atomerőműveknek a felső vezetői vettek részt és kaptak tájékoztatást az elmúlt időszak fontosabb fejleményeiről, tapasztalatairól az atomerőművek biztonságával, megbízhatóságával kapcsolatban. A közgyűlésen képviseltette magát az MVM Paksi Atomerőmű Zrt, az MVM Paks II. Zrt, valamint Csiba Péter elnök-vezérigazgató és Tóth János nukleáris biztonsági kabinetvezető személyében az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. is.

A most megtartott közgyűlésnek különös jelentőséget adott, hogy ebben az évben zárult le a WANO komoly átalakulásának folyamata, amelyről a fukusimai balesetet követően született döntés, a WANO önvizsgálata és az önvizsgálat által elhatározott 12 intézkedési csomag alapján. A közgyűlés különböző előadásaiban a WANO vezetői beszámoltak a végrehajtott intézkedések eredményeiről és bemutatták az elkövetkező időszakra kitűzött stratégiai célokat tartalmazó programot, az úgynevezett „iránytűt”. (COMPASS).

A közgyűlés programjai között szerepelt egy szűkebb körű fórum, amelyen a nukleáris üzemeltető valamint tulajdonos cégek első számú vezetői vettek részt, és őszinte hangvételű előadások keretében kaptak beszámolót bizonyos fontosabb nukleáris biztonságot érintő történésekről. Úgyszintén a BGM keretében megtartották a regionális (Atlanta, Párizs, Tokió és Moszkva) központok Kormányzótanácsi ülését is, amelyek során a központok értékelték a jövő stratégiáját és jóváhagyták stratégiákból leképezett konkrét feladatok éves tervekbe történő beépítését. Itt választották meg a Moszkvai Központ Kormányzótanácsának új elnökévé Tóth Jánost, az MVM Zrt. Nukleáris Kabinetjének vezetőjét.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.