Fenntarthatóság   rovat támogatója a Novochem

Tanácsokat ad a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez a DHL

NRGreport | 2015.10.21. 06:18

Magyarországi partnerei számára is elérhetővé teszi szén-dioxid-csökkentési tapasztalatait a DHL.

A cégcsoport 2007 óta több mint 19 millió tonnával mérsékelte kibocsátását.

A cég GoGreen programjával összhangban a DHL részletesen és pontosan felméri a partnerek szállításaihoz kapcsolódó szén-dioxid-kibocsátás mennyiségét, így járulva hozzá ökológiai lábnyomuk csökkentéséhez – áll a közleményben. A részletes jelentésekből megtudható, hogy adott hónapban mekkora volt a cég ökológiai lábnyoma, de globális adatokat is nyújtanak szállítási módok, régiók vagy akár célországok szerint.

A szolgáltatás igénybevételével a partnerek támogatják azon DHL-kezdeményezéseket és globális környezetvédelmi programokat, amelyek a szén-dioxid-mennyiséget közvetetten semlegesítik. Ilyen például az erdőtelepítés vagy szélerőművek építése világszerte, illetve az olyan afrikai projektek, ahol a környezetvédelem mellett az ott lakók életminőségét is javítják.

A GoGreen keretében az anyavállalat, a DP DHL cégcsoport szinten 2014-ig már 23 százalékkal javította szén-dioxid-hatékonyságát 2007-hez képest. A vállalat által használt elektromos áram több mint 60 százaléka pedig már olyan megújuló energiaforrásokból származik, mint a szél-, víz- vagy napenergia.

A folytatásban a konszern szén-dioxid-szennyezése a 2007-eshez képest 30 százalékkal zsugorodik 2020-ig alvállalkozóinak bevonásával. A közlemény szerint ezt a tervet stratégiai fontosságúnak minősítették, hiszen a szállítmányozási és logisztikai ágazatból származik a Földön a globális üvegházhatású gázok kibocsátásának 14 százaléka.

A magyarországi DHL a Deutsche Post DHL Group Logisztik-Konszern része, amely 220 országban van jelen, több mint 325 000 munkatársat foglalkoztat. Tevékenységi köre Magyarországon is a nemzetközi légi, tengeri, közúti és vasúti szállítmányozás, raktározási megoldások és postai kézbesítés.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.