Vállalatok

Bevásárolt benzinkutakból a Mol

NRGreport | 2015.10.21. 16:57

A Mol átveszi az Eni kiskereskedelmi hálózatát és a a kenőanyagok kivételével a nagykereskedelmi tevékenységét is. Ez 183 – eddig Agip márkanév alatt működő – benzinkutat érint, amelyekből 108 volt az Eni-é, a többi szerződéses partnereké. A tranzakciót még nem hagyta jóvá a versenyhatóság.

A Mol és az Eni International B.V. szerződést kötött az Eni Hungária Zrt. teljes tulajdonrészének megvásárlásáról – olvasható a Mol közleményében. Az Eni Hungária összesen 183 Agip márkanév alatt működő töltőállomást üzemeltet a franchise partnerek által üzemeltett töltőállomásokkal együtt, és nagykereskedelmi tevékenységeket folytat. Az Eni kenőanyag nagykereskedelmi üzlete nem képezi a megállapodás részét.

A cég szerint a befektetés összhangban van a Mol-csoport stratégiájával, amely a finomítóinak ellátási rádiuszán belüli jelenlétét és a kiskereskedelmi piaci tevékenység növelését célozza. Az újonnan vásárolt töltőállomások jelentősen hozzájárulnak piaci pozícióik megerősítéséhez és biztosítják, hogy még több fogyasztót érjenek el közvetlenül,  hozzájárulva az eredményességük növeléséhez – közölték. A hálózat integrációjával a Mol-csoport célja további kis- és nagykereskedelmi szinergiák elérése, valamint a költségek optimalizálása – indokolta az akvizíciót a vállalat.

A tranzakciónak egyaránt része az Eni kiskereskedelmi hálózatának és a nagykereskedelmi tevékenységének átvétele. Az Eni tulajdonában álló 108 töltőállomás megvásárlása egyedülálló növekedési lehetőség a vállalatcsoport számára, mivel kulcsfontosságú helyeken lévő töltőállomásokat biztosít, valamint erősíti a Mol pozícióját a fővárosban és környékén – sorolta a tranzakció melletti érveket a Mol.

„Ez az akvizíció egy újabb fontos lépés a downstream üzletágunk számára, mivel hozzájárul finomítóink piacának bővítéséhez, növelve a töltőállomás-hálózatunkon értékesített üzemanyag mennyiségét, így biztosítva a magasabb eredmény elérését” – idézte a kommüniké Horváth Ferencet, a Mol-csoport Downstream üzletágának ügyvezető igazgatóját.

A tranzakció zárásához bizonyos feltételek előzetes teljesülése, többek között versenyhatósági jóváhagyás szükséges – zárul a cég közleménye.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.