Címlap

Régiós gáztároló központtá válunk?

NRGreport | 2015.10.26. 11:05

Jó esélye van annak, hogy Magyarországon térségi gáztároló központ alakul ki, ami célja is a hazai energiastratégiának – írja a Világgazdaság.

 A hasonló horvátországi és szerbiai kapacitások az ittenieknél jóval kisebbek, a romániaihoz nehéz hozzáférni, a hatalmas ukrajnai tárolókra pedig műszaki állapotuk miatt nem szerencsés hosszabb távon alapozni a Magyar Földgáztároló Zrt. (MFGT) elnök-vezérigazgatója szerint.

A Világgazdaságnak adott interjújában Fritsch László elismerte, hogy az ország igényeihez képest együtt túl nagy a cége által ellenőrzött 4,2 milliárd köbméternyi és az MMBF 1,9 milliárd köbméternyi tárolókapacitása. Ám – mint mondta – cége a fenti térségi gázhubterven túl több más okból sem akarja egyik létesítménye működését sem szüneteltetni. Egyelőre ugyanis nem látni, hogy 2019 után valóban elkerüli-e Ukrajnát az orosz import, nem tudjuk, hogy a minket is érintő gázvezeték-építési tervekből mi valósul meg. Viszont biztosra vehető, hogy előbb-utóbb északi vagy déli irányból a mi régiónkig is eljut majd a cseppfolyósgáz-terminál által fogadott energiahordozó – olvasható a lapban.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.