Vállalatok

Ötödével csökkenti szén-dioxid-kibocsátását az Auchan

NRGreport | 2015.10.29. 14:24

Dominique Ducoux, az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója az Auchan által útjára indított, gyerekeket megszólító játékos vándorkiállítás első állomásán elmondta: a vállalatcsoport célul tűzte ki, hogy előmozdítsa az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságba való átmenetet, prioritásként kezeli az energiahatékonyságot, s olyan termék- és szolgáltatáskínálatot kíván kialakítani, amelyben a termékek előállítása, forgalmazása, felhasználása és megsemmisítése is az alacsony kibocsátás ügyét szolgálja. Ennek szellemében vállalták, hogy Magyarországon a következő három évben 20 százalékkal, 9800 tonnával csökkentik szén-dioxid-kibocsátásukat. Emellett az itt keletkező hulladék mintegy hatvan százalékát válogatják, illetve az Élelmiszerbankkal kötött megállapodás keretében élelmiszert juttatnak a rászorulóknak.

A francia áruházlánc akciója az ENSZ és a francia külügyminisztérium által szervezett, Párizsban megrendezendő 21. klímakonferenciához kapcsolódik.

A klímaváltozást kiváltó tényezők negyven százalékát a fogyasztók kontrollálják, s fogyasztóként mindenki döntési helyzetben van minden nap – mondta Kőrösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságának vezetője az eseményen.

    

  NRGreport
Címkék
#Auchan   #klímaváltozás  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.