Vállalatok

Új stratégiát dolgoz ki a VW

NRGreport | 2015.10.29. 10:26

Új működési stratégián dolgozik a következő hónapokban a Volkswagen, ezt előreláthatóan 2016 közepén mutatják majd be – mondta Matthias Müller, a Volkswagen-csoport nemrég kinevezett vezérigazgatója.

Az új üzleti tervben a nyereségesebb működés áll majd a középpontban a járműértékesítések felpörgetése helyett – írta az Automotive News Europe.

A portál beszámolója szerint a VW-csoport az új stratégia érdekében felülvizsgálja jelenlegi modellportfolióját, hogy a jövőben kevesebb modellt kelljen gyártani. Emellett törekednek arra, hogy a szinergiákban rejlő lehetőségeket jobban kihasználják. Ennek érdekében decentralizált vállalatirányítási rendszert hoznak létre, ami alapján a jelenleg 12 márkát tömörítő konszernt 4 holdingvállalatra bontják. A tervek szerint jobban összehangolják majd az egyes márkák stratégiáját is.

A társaság új vezetője elmondta azt is, hogy a nemrég kirobbant csalási botrányhoz a cégcsoport korábbi célja, – mely szerint 2018-ra a világ legnagyobb autógyártója akart lenni – nagyban hozzájárult.

  NRGreport
Címkék
#dízelbotrány   #Volkswagen   #VW  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.