NRGreport
Menü

Új stratégiát dolgoz ki a VW

Új működési stratégián dolgozik a következő hónapokban a Volkswagen, ezt előreláthatóan 2016 közepén mutatják majd be - mondta Matthias Müller, a Volkswagen-csoport nemrég kinevezett vezérigazgatója.

Az új üzleti tervben a nyereségesebb működés áll majd a középpontban a járműértékesítések felpörgetése helyett - írta az Automotive News Europe.

A portál beszámolója szerint a VW-csoport az új stratégia érdekében felülvizsgálja jelenlegi modellportfolióját, hogy a jövőben kevesebb modellt kelljen gyártani. Emellett törekednek arra, hogy a szinergiákban rejlő lehetőségeket jobban kihasználják. Ennek érdekében decentralizált vállalatirányítási rendszert hoznak létre, ami alapján a jelenleg 12 márkát tömörítő konszernt 4 holdingvállalatra bontják. A tervek szerint jobban összehangolják majd az egyes márkák stratégiáját is.

A társaság új vezetője elmondta azt is, hogy a nemrég kirobbant csalási botrányhoz a cégcsoport korábbi célja, - mely szerint 2018-ra a világ legnagyobb autógyártója akart lenni - nagyban hozzájárult.