Fenntarthatóság   rovat támogatója a Novochem

Jól teljesít a First Solar

NRGreport | 2015.10.30. 12:15

Igen jó harmadik negyedévet zárt a First Solar: a cég nemcsak az elemzői várakozáshoz képest okozott meglepetést, hanem a bázishoz képest is jókora növekedésről számolt be.

Tegnap piaczárást követően közzétette az előzetes számait a First Solar, mely jókora meglepetést okozott a Reuters elemzői konszenzusához képest. A társaság árbevétel soron 14 százalékkal teljesítette felül az elemzők várakozását, az egy részvényre jutó eredmény pedig 118 százalékkal lett magasabb mint amit az elemzők vártak – írta a Portfolio.hu.

Az idei harmadik negyedévben az egy évvel korábbi időszakhoz képest is jelentősen javuló teljesítményről számolt be a cég. Az árbevétel bázishoz képest 43 százalékkal nőtt, a növekedés részben a 300 MW névleges teljesítményű Desert Stateline parkban levő többségi részesedés értékesítésének köszönhető, de a harmadik félnek történő növekvő modul- illetve rendszerértékesítés is szerepet játszott az emelkedésben.

Az egy részvényre jutó eredmény bázishoz képest 289 százalékkal 3,38 dollárra emelkedett, a vállalat azonban kiemelte, hogy adóhatások miatt a harmadik negyedévet még egy egyszeri 40 millió eurós tétel fogja terhelni.

A zárás utáni kereskedésben a részvények árfolyama közel 13 százalékkal 57,5 dollárig emelkedett.

  NRGreport
Címkék
#First Solar   #napenergia  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.