Vállalatok

A Főtáv négymilliárd forint értékben zárt le beruházásokat

NRGreport | 2015.11.02. 14:55

Több mint négymilliárd forintos beruházással újult meg a Budapesti Távhőszolgáltató (Főtáv) Zrt. 134 hőközpontja, csaknem hat kilométernyi távvezetéke és a fővárosi távhőrendszer több meghatározó szerkezete 2009-2014 között.

A fejlesztések során új, olcsóbban fenntartható, környezetbarát és energiahatékony berendezéseket, eszközöket építettek be, amellyel a vállalat és a fogyasztók jelentős költségeket takarítanak meg – ismertették az öt projekt pénteki budapesti záró rendezvényén a Főtáv szakemberei.

A beruházások a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében, az Európai Unió 100 százalékos támogatásával valósultak meg.

A Főtáv csaknem 3500 saját tulajdonú felhasználói hőközpontot üzemeltet, amelyeknek jelentős részét a beépítés óta még nem újították fel. A projektek keretében 134 hőközpont teljes gépészeti, irányítástechnikai, villamos és szakipari felújítását végezték el 2012 és 2014 között.

A tájékoztatás szerint a fejlesztések során egyes távhőtermelő berendezések és távhővezetékek energiahatékony korszerűsítését, valamint a távfűtés üzemeltetéséhez szükséges elavult berendezések cseréjét is elvégezték, ami csökkenti a működési költségeket.

Új fogyasztókat is bekapcsoltak a budapesti távhőrendszerbe, a Heim Pál Gyermekkórházat és SOTE Nagyvárad téri elméleti tömbjét.

A projektzáró rendezvényen Hódosy Béla, a Főtáv stratégiai igazgatója a társaság hosszú távú terveiről szólva elmondta: versenyképes árú, minőségi szolgáltatást kívánnak nyújtani a fogyasztóknak.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.