Vállalatok

Lezárult: a Veolia tulajdonában a százhalombattai fűtőmű

NRGreport | 2015.11.02. 10:03

 A Veolia Energia Magyarország Zrt. tulajdonába került a százhalombattai fűtőmű október 30-án – közölte a társaság.

A Veolia Energia Magyarország július elején írt alá megállapodást a GDF Suez Energia Magyarországgal a városban működő fűtőművet üzemeltető Dunai Hőtermelő Kft. százszázalékos tulajdonrészének megvételéről. Az ügylet végrehajtását október közepén meghozott végzésében a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) is jóváhagyta.

A társaság most már ténylegesen átvette a százhalombattai fűtőmű üzemeltetését, ezzel újabb városban kapcsolódik be a távhőszolgáltatáshoz szükséges hőenergia előállításába – idézi a közlemény Fernezelyi Ferencet, a Veolia Energia Magyarország kereskedelmi igazgatóját.

A tájékoztatás szerint a mintegy másfél éve átadott, 25,2 megawatt (MW) névleges teljesítményű, korszerű fűtőmű összesen 4200 lakás hőenergia-szükségletét termeli meg a településen, de a tranzakció a lakossági távhőszolgáltatást csak közvetve érinti. A szolgáltatásért ugyanis a helyi, városi távhőszolgáltató társaság felel, és ez a társaság áll közvetlenül szerződésben a százhalombattai fűtőművet működtető Dunai Hőtermelő Kft.-vel, megvásárolva a távfűtés ellátásához szükséges hőmennyiséget.

Az idei távfűtési szezon október 15-én rendben, fennakadás nélkül elindult, a fogyasztók a fűtőmű tulajdonosváltásából semmit nem érzékeltek, mert ez a távfűtés napi működését nem befolyásolta – közölte a Veolia.

A városi távhőszolgáltató társaság a Dunai Hőtermelő Kft. kapacitásainak csak egy részét kötötte le a százhalombattai lakosság hőellátására, így adott a lehetőség további, ipari fogyasztók hőenergiával történő ellátására is – jelezte a társaság.

Közleményük szerint a százhalombattai fűtőmű megvásárlása szervesen illeszkedik a Veolia Energia Magyarország üzleti stratégiájába.

  NRGreport
Címkék
#fűtőmű   #Százhalombatta   #Veolia  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.