Címlap

Jelentősen csökkentek a lakossági rezsitartozások

NRGreport | 2015.11.10. 07:20

Az utóbbi három évben mind a földgáznál, mind a villanyáramnál 10-10 milliárd forinttal csökkentek a lakossági rezsitartozások, ami az összes tartozás csaknem egyharmadát jelenti mindkét esetben, ez pedig a rezsicsökkentésnek köszönhető.

A rezsicsökkentés csak az idén – az előrejelzések szerint – 268 milliárd forintot hagy a lakosság zsebében – mondta Scherer Zsolt, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

A főosztályvezető szerint azonban a kormánynak a gázárak területén a jelenlegi helyzetet, európai árszínvonalat nézve már nincs lehetősége a további rezsicsökkentésre.

Scherer Zsolt szólt arról is, hogy a hivatal és osztrák társintézménye megbízásából készült egy felmérés az európai uniós fővárosok földgáz- és villamosenergia-árairól. Az eredmények alapján októberben Budapest a második legolcsóbb uniós főváros volt a lakossági földgázárak szempontjából. Kiemelte, hogy vásárlóerő-paritáson számolva is a legolcsóbbak között van a magyarországi gázár, és a villany ára is a középmezőnyben van.

Hozzátette: a felmérést 2013 óta végzik el, és a rezsicsökkentést megelőzően a második legrosszabb helyezést érte el Budapest az energiaárak tekintetében, vagyis azóta jelentős előrelépés történt.

  NRGreport
Címkék
#gáz   #MEKH   #rezsi   #villany  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.