Címlap

Energia és ügyfélorientált ügyintézéssel csábítják a befektetőket

NRGreport | 2015.11.18. 12:34

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH). Az együttműködés célja, hogy minőségi energetikai szolgáltatásokkal még vonzóbbá tegyék hazánkat a külföldi befektetők számára.

A megállapodásnak köszönhetően a beruházók a jövőben a HIPA segítségével szakmai segítséget kaphatnak energetikai kérdésekben a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól, ezzel is támogatva a beruházások hatékonyabb tervezhetőségét és gördülékeny megvalósulását.

A tőkevonzó képesség egyik alapfeltétele a megfizethető és minőségi közműszolgáltatások rendelkezésre állása. A Magyarországra települni szándékozó vállalkozások energetikai igényeinek felmérését segítheti elő a most létrejött együttműködési megállapodás.

Az együttműködésnek köszönhetően a leendő befektetők a HIPA segítségével már energetikai kérdésekben is szakmai segítséget kaphatnak a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal közreműködésével, ezáltal segítve a beruházások még jobb tervezhetőségét és gördülékenyebb megvalósulását.

Egy ország tőkevonzó képessége szempontjából ma már nem elégséges, ha az energia versenyképes áron áll rendelkezésre, egyre fontosabbá válik az energiaellátás folyamatossága, az ellátórendszer állapota, azaz a szolgáltatás minősége. A MEKH intézkedései a minőségi energiaellátás biztosítását szolgálják – hangsúlyozta Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke.

A megállapodás kapcsán Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke elmondta: az ügynökség által kínált egyablakos befektetői ügyintézés leegyszerűsíti a külföldiek tájékozódását a befektetési lehetőségeket illetően, és felgyorsítja a befektetők döntési folyamatait. Ez a szolgáltatás bővül az együttműködésnek köszönhetően, így további lehetőség kínálkozik a befektetői elégedettség növelésére.

  NRGreport
Címkék
#energetika   #HIPA   #MEKH  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.