Címlap

Megint a túlkínálat miatt adták olcsóbban az olajat

NRGreport | 2015.11.18. 08:50

Ismét eladói nyomás alá került tegnap a nyersolaj árfolyama, melyben továbbra is a rendkívüli túlkínálat játszotta a főszerepet, a befektetők az amerikai olajtartalékok további emelkedésére számítottak. Ráadásul a dollár ismét erőre kapott az utóbbi hetekben az első amerikai kamatemelésre történő spekuláció miatt.

Ismét eladói nyomás alá került a nyersolaj árfolyama, a decemberi szállítású Brent és WTI jegyzések 2 százalék körüli mértékben kerültek lejjebb, miután a befektetők az amerikai nyersolajtartalékok emelkedésére számítottak. A Reuters elemzői konszenzusa mintegy 2 millió hordós emelkedésre számított a november 13-ával záródó héten, mellyel az amerikai tartalékok ismét megközelítették volna az áprilisi, mindenkori rekordot jelentő 490 millió hordót.

Az American Petroleum Institue kedden publikált adatai szerint azonban az amerikai nyersolajtartalékok 482 ezer hordóval csökkentek az alacsonyabb import és a finomítók növekvő keresletének köszönhetően.

Az adatok közzétételét követően a nyersolaj árfolyama minimálisan feljebb került, elemzők szerint idén és várhatóan jövőre is marad az alacsony ár, miután várhatóan 2016-ban is túlkínálatos marad a piac. Az is az olaj ellen játszik, hogy közben a dollár erősödése újabb lendületet vett az amerikai kamatemelésre történő spekuláció miatt – írta a Portfolio.hu.

  NRGreport
Címkék
#Brent   #olaj   #WTI  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.