NRGreport
Menü

Hitelkártyán kapják a kártérítést a VW amerikai ügyfelei

Fejenként 1000 dollárt kapnak azok az amerikai autótulajdonosok, akik a Volkswagentől vásárolták kocsijukat - írja az Index a Reutersre hivatkozva.

A dízelbotrányba keveredett Volkswagen 1000 dollárral kárpótolja azokat az amerikaiakat, akik a botrányban érintett modellek egyikét vásárolták meg. A pénz felét hitelkártyán kapják az ügyfelek és a pénzt arra költik, amire akarják, a másik felét pedig Volkswagen-szervizekben használhatják fel.

A német autógyártó azt közölte, hogy hasonló ellentételezésre a német - és vélhetően a magyar - autótulajdonosok nem számíthatnak.

Az Egyesült Államokban 482 ezer olyan autót adtak el, amely érintett a szoftvercsalásban, de csak 120 ezer tulajdonos jelentkezett kártérítésért, így a VW csak ennyi autósnak fizet. Ezen felül az is elképzelhető, hogy az amerikai bíróságok arra kötelezik a Volkswagent, hogy régebbi dízeles modelljeit vásárolja vissza a tulajdonosoktól - írja az Index.

Forrás: Index

NR címlapCímlap

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?
Fenntarthatóság Willem H. Buiter, a Citigroup volt vezető közgazdásza, a Columbia Egyetem vendég-professzora, Copyright: Project Syndicate, 20202020-02-21 05:57

bővebben »

A Tesla titka 2.

A Tesla titka 2.
Vállalatok Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő portfóliómenedzsere2020-02-20 05:59

bővebben »

Még több cikk »