Vállalatok

EnergiaKaland: nem lehet elég korán kezdeni

NRGreport | 2015.11.23. 10:28

Több mint 500 pályamű érkezett az E.ON Hungária EnergiaKaland elnevezésű, fiataloknak szóló pályázatára, mely a szolgáltató azonos nevű oktatási programjának része. Az oktatási program idén kibővült, fordulóponthoz érkezett: legújabb része, a „Kalandos történetek Energiaországból” című mesekönyv és foglalkoztató füzet az óvodás korú gyerekeket ismerteti meg az energiával és az olyan hozzá kapcsolódó fogalmakkal, mint például az energiatudatosság.

Az E.ON 2008-ban indította útjára EnergiaKaland elnevezésű oktatási programját, mely a fiatalok körében hivatott meghonosítani az energiatudatos gondolkodásmódot, hogy felnőve már életük természetes részének tekintsék a felelős energiafelhasználást. Idén három korcsoportban pályázhattak a gyerekek.

„A feltörekvő generáció nagyon fontos az E.ON számára és egy globálisan gondolkodó vállalat a támogatási programjában kitartó, elkötelezett, hosszú távú programokat céloz. Az EnergiaKaland programunk, valamint a hozzá kapcsolódó pályázat is ilyen. És azért alkalmas nagyon is e célok elérésére, mert játszva tanít. Mi az E.ON Hungária Csoportnál úgy véljük, hogy ezeknek a kérdéseknek a mindennapokban is ott van a helye: az óvodákban, az iskolákban, a fiatalok gondolataiban. Hiszen a felelős energiafelhasználás, a fenntarthatóság közös jövőnk záloga, életünk elengedhetetlen része” – foglalta össze a program és pályázat célját a díjátadón Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária vezérigazgató-helyettese.

Az energiaszolgáltató a díjkiosztón mutatta be az EnergiaKaland oktatási program legújabb darabját is, amelynek köszönhetően már nagyon korán, az óvodában elkezdhetik az ismerkedést a gyerekek az energiával és annak tudatos felhasználási módjaival. A „Kalandos történetek Energiaországból” című kötet létrejöttében több szakmai közreműködő vett részt, hogy a gyerekek számára is hasznos és élvezetes anyag születhessen.

„Az energiatudatossággal kapcsolatos ismeretek átadását a legújabb generációknak nem lehet elég korán kezdeni. Ez a gondolat vezérelte az E.ON EnergiaKaland oktatási program szervezőit, amikor úgy döntöttek, hogy egy mesekönyvet jelentetnek meg az óvodások számára, amely egy hiánypótló kiadvány. Az E.ON Hungária Facebook-oldalán már három éve elérhető egy online mesekönyv-alkalmazás „E.ON Energiamesék” címmel. Ennek folytatása a most nyomtatásban is megjelent könyv és a Facebookon megújult mesekönyv-alkalmazás.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.