Fenntarthatóság

Magyarország 14,65 százalékkal növeli a megújulók felhasználását 2020-ig

NRGreport | 2015.11.26. 09:31

Az NFM államtitkára szerint napelemparkok és biomasszakazánok pótolhatják a szénalapú rendszereket.

Magyarország 2020-ig 14,65 százalékkal javítja a megújuló energiaforrások felhasználását, valamint 10 százalékkal növeli az energiahatékonyságot – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért felelős államtitkára a párizsi klímakonferencia magyar vállalásairól csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Szabó Zsolt szerint a vállalások teljesítéséhez energiatakarékos megoldásokat kell alkalmazni mind a gazdasági szereplőknek, mind a lakosságnak. Az államtitkár napelemparkok építését és biomasszát hasznosító kazánrendszerek alkalmazását hozta fel példának, amelyek megújuló energiaforrásokkal tudják pótolni a szénalapú rendszereket.

Kiemelte, a november 30-án kezdő párizsi klímacsúcson azt is bejelentik, hogy károsanyag-kibocsátásban Magyarország tartani fogja a jelenlegi európai szintet. Megjegyezte, ez azért teljesíthető könnyen, mivel 1990-hez képest több mint 36 százalékkal csökkent az ország károsanyag-kibocsátása.    
 
A klímacsúcsról azt mondta, az optimális cél, hogy két Celsius-foknál nagyobb mértékben ne nőjön a bolygó átlaghőmérséklete. A párizsi konferencián részt vevő 161 ország vállalásai csupán háromfokos átlaghőmérséklet-emelkedés elkerülésére elegendőek – hívta fel a figyelmet.

  NRGreport
Címkék
#megújuló energia  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.