Fenntarthatóság   rovat támogatója a Novochem

Szupergazdagok fognak össze a klímaváltozás ellen

NRGreport | 2015.11.30. 10:27

Breakthrough Energy Coalition néven olyan befektetési alapot hoz létre Bill Gates, amely a tiszta energiákat felhasználó országokat támogatja – írja a 444.hu

A Microsoft-alapító Bill Gates mellett Afrika leggazdagabb embere, a nigériai Alkio Dangote, az Alibaba kínai vezetője Jack Ma, Mark Zuckerberg, Richard Branson és Soros György is résztvevője a Breakthrough Energy Coalition nevű energiaprojektnek, amelynek lényege, hogy az alap átvállalja a pénzügyi kokázatot olyan korai szakaszban járó energetikai projektektől, amelyek a tiszta energiaforrások elterjedését célozzák, így a sok esetben anyagi korlátok miatt elmaradó fejlesztések nagyobb eséllyel valósulhatnak meg. 

A befektetők kezdetben 19 országgal működnek együtt, olyan államokkal, amelyek a világ legnagyobb energiafogyasztói. A részvételért cserébe az országok vállalták, hogy a következő öt évben megduplázzák a tiszta energia kutatásokra és fejlesztésekre szánt költségvetési pénzeket. 

A koalíciót a tervek szerint hétfőn a párizsi klímakonferencia nyitónapján hozzák létre, a tervet közleményében témogatja a Fehér Ház is. Az alapító Bill Gates magánvagyonából egymilliárd dollárt szán a projektre – írja a 444.hu.  

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.